Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kočnerova THREEMA stína hlavy: Z justície odchádza prvá sudkyňa

(Zdroj: archiv.prezident.sk)

BRATISLAVA - Z justície odchádza prvá sudkyňa pre Threemu Mariana Kočnera. Sudkyňa to oznámila v stredu 13. novembra. Abdikačný list už doručila prezidentke Zuzane Čaputovej.

Informáciu priniesol portál SME, pričom ide o sudkyňu Okresného súdu Bratislava I Miriam Repákovú. Sudkyňa to oznámila v stredu 13. novembra. Abdikačný list už doručila prezidentke Zuzane Čaputovej.

Jankovská sa proti rozhodnutiu disciplinárky odvolala: Namieta tiež zaujatosť Kurilovskej

„Miriam Repáková doručila v stredu oznámenie o vzdaní sa funkcie sudcu. Funkcia jej zanikne uplynutím novembra 2019,“ povedal hovorca prezidentky Martin Strižinec pre Sme. Repáková už dva týždne nesúdi, koncom októbra sama požiadala o prerušenie výkonu funkcie.

Sudkyňou sa stala v roku 2010. Je to prvá sudkyňa, ktorá sa rozhodla dobrovoľne odísť z justície po tom, čo bola zverejnená jej komunikácia s Marianom Kočnerom v mobilnej aplikácii Threema. Polícia ešte v auguste tohto roka vzala Repákovej a ďalším sudcom mobil.

Nezákonný rozsudok

Repáková vydala v kauze Technopol Servis nezákonný rozsudok v prospech Kočnerovej skupiny. Komunikáciu o rozsudku zachytáva aj Threema, Repáková si podľa nej uvedomovala, že rozsudok nemala vydať, ale Kočner ju upokojoval.

Predsedníčka Súdnej rady SR Lenka Praženková ešte v stredu podala návrh, aby Repákovú z funkcie odvolal disciplinárny súd. Keďže sudkyňa od zverejnenia komunikácie nevysvetlila svoje vzťahy s Kočnerom, podľa Praženkovej stratila morálny štandard a integritu, čo sú predpoklady sudcovskej spôsobilosti.

 

Viac o téme: SudkyňaMiriam Repáková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu