Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

NAKA nezhabala telefón len Jankovskej: O mobil prišla aj asistentka smeráckeho poslanca

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Nielen bývalej štátnej tajomníčke Monike Jankovskej, ale aj asistentke poslanca za stranu SMER a správkyni konkurzu v Koćnerových kauzách, vzala NAKA mobily. Zásah súvisel so začatým stíhaním vo veci zneužívania právomoci verejného činiteľa a korupčných trestných činov.

Pri zaisťovacej akcii vzali policajti z Národnej kriminálnej agentúry mobili Monike Jankovskej, ktorá sa neskôr vzdala funkcie štátnej tajomníčky. Svoje telefóny odovzdala aj jej sestra, ktorá je sudkyňou a ďalši sudcovia a prokurátor. 

Jankovská odstupuje z funkcie! Za kauzou Kočnerovej Threemy vidí sprisahanie a mediálny lynč

Podľa informácií portálu tvnoviny.sk, ktorým to mali potvrdiť viaceré zdroje z vyšetrovania, o svoje mobily prišli aj asistentka poslanca Národnej rady za stranu Smer a právnička, ktorá pôsobila ako správkyňa konkurznej podstaty v kauzách spájaných s Kočnerom. Ide o právničku Evu Timár Myjavcovú a asistentku Darinu Lenártovú. 

Správkyňa v Kočnerových kauzách

Podľa portálu bola Myjavcová správkyňou konkurznej podstaty v prípade firmy Gapeja, ktorá súvisí s kauzou Glance house a pozemkami v Čunove. O prípade písal aj zavraždený novinár Ján Kuciak. Správkyňa Timár Myjavcová riadila podľa Kuciakových zistení aj konkurz firmy Welten, a.s. z ďalšej Kočnerovej kauzy. Aj o nej informoval Ján Kuciak. Portál oslovil aj Myjavcovú, no na priame otázky nereagovala.

Kamarátka s Jankovskou

Na vydanie mobilu NAKA vyzvala aj asistentku poslanca Národnej rady Jozefa Bučeka, Darinu Lenártovú. Okrem toho je aj kamarátka s Monikou Jankovskou, s ktorou pózuje na niekoľkých fotografiách na sociálnej sieti. 

Monika Jankovská a Darina Lenártová
Zobraziť galériu (2)
Monika Jankovská a Darina Lenártová  (Zdroj: FB/Darina Lenártová)

„Žiadnej konkrétnej osobe v týchto konaniach nebolo vznesené obvinenie," uviedol pre tvnoviny.sk Michal Slivka. 

Viac o téme: MobilSudkyňaNAKAThreema
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu