Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VOĽBY 2020 Predvolebný boj v percentách: PRIESKUM mieša poradie, SaS sa ocitla pod hranicou

Predseda strany SaS Richard Sulík
Predseda strany SaS Richard Sulík (Zdroj: SITA/Martin Medňanský)

BRATISLAVA - Parlamentné voľby by vyhrala strana Smer-SD (21,9 percenta), pred Kotlebovcami-ĽSNS (12,7 percenta) a hnutím Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (8,9 percenta). Vyplýva to z prieskumu agentúry MVK, ktorý realizovala od 24. do 31. januára 2020 na vzorke 1 123 respondentov cez štandardizovaný rozhovor.

Na štvrtom mieste by skončila strana exprezidenta Andreja Kisku Za ľudí (8,5 percenta) a na piatom koalícia strán Progresívne Slovensko a Spolu-občianska demokracia (8,1 percenta).

V prieskumu ľudia dostali nasledujúcu otázku: „Ak by sa voľby do Národnej rady konali už dnes, ktorej strane by ste dali svoj hlas?“ 56,1 percenta opýtaných uviedlo, že by sa februárových parlamentných volieb zúčastnilo.

Do Národnej rady SR by sa dostalo aj Kresťanskodemokratické hnutie (7,5 percenta), hnutie Sme rodina (6,5 percenta) a Slovenská národná strana (6 percent).

Pred bránami NR SR by zostala Maďarská komunitná spolupatričnosť (4,6 percenta), Sloboda a Solidarita (3,8 percenta) a aj Dobrá voľba (2,9 percenta). Zhodný výsledok zaznamenala strana Most-Híd (2,9 percenta). Nad úrovňou dvoch percent by skončila strana Vlasť (2,4 percenta).

Hranicu jedného percenta prekročila strana Socialisti.sk (1,1 percenta). Menej ako percento by získala Demokratická strana (0,7 percenta), Máme toho dosť! (0,6 percenta). Ostatné strany by získali 0,9 percenta hlasov.

Viac o téme: PrieskumMVKVoľby 2020
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu