Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Etiópske lietadlo smrti pilotoval tento mladík (†28): FOTO celej posádky, ktorá zahynula

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: koláž topky)

ADDIS ABEBA - Príčina pádu etiópskeho lietadla stále nie je známa. Špekuluje sa o technickej poruche, ktorá pripadá viac do úvahy než ľudský faktor. Stroj totiž riadil veľmi skúsený pilot, ktorý keď zaznamenal prvé problémy hneď po štarte, žiadal o návrat späť. Ten už ale nestihol.

Vyšetrovatelia krátko po nedeľnajšej tragédii spustili vyšetrovanie. Predbežne vylúčili ľudské zlyhanie. Lietadlo typu Boeing 737-8 MAX totiž pilotoval skúsený kapitán, 28-ročný Yared Getachew, ktorý mal nalietaných viac ako 8200 letových hodín. Pre spoločnosť Ethiopian Airlines pracoval od júla 2010, kapitánom Boeingu 737 sa stal v novembri 2017. Stal sa tak najmladším pilotom v histórii aeroliniek, ktorý pilotoval tento typ lietadla. 

Tragédia v Etiópii.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter)

Getachew, po svojich rodičoch polovičný Etiópčan a polovičný Keňan, už dlho túžil lietať linku do Nairobi, aby tam mohol navštevovať svoju rodinu. Kolega ho opisujú ako "zábavného, charizmatického a veľmi populárneho". Už pár minút po štarte zaznamenal bližšie nešpecikované problémy, a preto kontaktoval pracovníkov riadiacej letovej prevádzky na Medzinárodnom letisku Bole s tým, že žiada o návrat späť. Ten mu následne aj bol povolený. Krátko nato ale lietadlo zmizlo z radarov a zrútilo sa medzi mestami Bishoftu a Mojo. 

Tragédia v Etiópii.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter)

V lietadle sedel aj kopilot Ahmed Nur Mohamed Nur, ktorý mal nalietaných dvesto hodín. Okrem neho bolo členmi posádky päť letušiek. Všetci prišli pri leteckom nešťastí o život, vrátane piatich mladých letušiek. 

Tragédia v Etiópii.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter)

Viac o téme: PilotEtiópiaLetecké nešťastieYared getachew
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu