Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Za víťazstvo do biedy: Pohľad na životný štýl miliardára Trumpa, FOTO príde o tento luxus

Trump bude musieť opustiť svoj luxus. Zobraziť galériu (6)
Trump bude musieť opustiť svoj luxus. (Zdroj: youtube, sita)

BRATISLAVA - Zbohom luxus. Extravagantný miliardár, televízna hviezda a dnes už nový americký prezident Donald Trump sa bude onedlho sťahovať. Zo 100 miliónového apartmánu do skromnejších pomerov - Bieleho domu. Okrem pohodlného bývania sa bude musieť vzdať aj svojho milovaného súkromného lietadla.

Zlaté stĺpy, mramor a prepych 3 poschodí, o ktorom môžu smrteľníci iba snívať. Teraz o to všetko Donald Trump príde. Bude si musieť vystačiť "iba" so zariadením Bieleho domu, keďže si ho Američania zvolili za svojho prezidenta.

VIDEO vo vnútri Trumpovho luxusu

Trumpov mega luxusný apartmán sa nachádza v New Yorku v jeho vlastnom mrakodrape Trump Tower. Americký prezident sa doteraz zobúdzal na 66. poschodí s výhľadom na známy Central Park. Po stenách visia obrazy napodobňujúce grécke mytológiu.Za interiérom stojí jeden z najznámejších dizajnérov Angelo Donghia. Hodnota apartmánu sa šplhá do závratných výšok 100 miliónov amerických dolárov. Vstupná brána je zo zlata a diamantov.

Diamant na Floride

K exkluzívnym realitným pokladom sa radí aj vila Mar-a-Lago Club na Floride v lokalite Palm Beach. Trum ju kúpil v roku 1985 za desať miliónov dolárov. Žil tam desať rokov, v komplexe je 58 spální, 33 kúpelní v španielsko/marockom štýle, tenisové kurty, posilňovňa, veľký bazén.

Za víťazstvo do biedy:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Skromnejší, ale bezpečnejší

Skromnejší Biely dom sa stane sídlom Trumpa od 20. januára 2017, kedy sa ujme žezla. Biely dom je oveľa viac bezpečnejší ako Trumpovo doterajšie sídlo.

Už si podali aj ruky
Zobraziť galériu (6)
Už si podali aj ruky  (Zdroj: SITA/AP)

Pozrite si, ako to vyzerá vo vnútri Bieleho domu

Vzdá sa aj Trump Force One

K Donaldovi Trumpovi neodmysliteľne patrí luxusné súkromné lietadlo s veľkým nápisom Trump. Zábery naň sprevádzali celú predvolebnú kampaň a lietadlo si vyslúžilo prezývku Trump Force One - podľa lietadla prezidenta Spojených štátov Air Force One. Onedlho sa ho však bude musieť Donald Trump vzdať.

Trump vlastní Boeing 757 a na jeho palube nechýba luxus. Je tam spálňa s hodvábnymi návliečkami a v kúpeľni a sprche mramor a batérie z 24 karátového zlata. Nechýba obrovská televízia s najlepším zvukovým systémom a archívom s tisíckou filmov. Sedadlá sú kožené, vyníma sa na nich logo rodiny Trumpovcov a zapínanie na bezpečnostných pásoch je pozlátené.

Kapacita lietadla je 43 ľudí. Podľa časopisu Forbes je odhadovaná cena lietadla sto miliónov dolárov. Prezidentské lietadlo síce nemá pozlátené prvky, ale je väčšie, rýchlejšie a má dlhší dolet. A hlavne je bezpečnejšie.

Air Force One sú vlastne dve lietadlá, obe rovnako vybavené. Každé má podľa magazínu Forbes hodnotu 325 miliónov dolárov. Drahé je práve špeciálne vybavenie, ktoré má udržať prezidenta v bezpečí za každých okolností, dokonca aj počas jadrového výbuchu. Prezident má na palube plne vybavenú kanceláriu a v prípade konfliktu alebo prírodnej katastrofy môže odtiaľ riadiť krajinu. Preto je lietadlo prezývané aj Biely dom na oblohe.

Za víťazstvo do biedy:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: youtube, sita)

Air Force One môže doplniť palivo počas letu, má elektroniku odolnú voči elektromagnetickému vlneniu, najmodernejšie komunikačné zariadenia s najvyššou bezpečnosťou a systémy na vyhnutie sa raketám zem-vzduch. Lietadlo má tri podlažia. Na palube je spálňa, kuchyňa aj nemocnica s operačnou sálou.

Air Force One
Zobraziť galériu (6)
Air Force One  (Zdroj: SITA, telegraph.co.uk)

Predstaviteľ vlády, ktorý si neželel byť menovaný, televízii CNN povedal, že z finančných dôvodov by bolo nemožné nainštalovať toto všetko na súkromné lietadlo Donalda Trumpa - jedine že by si to Trump zaplatil sám. "Nikto prezidentovi nehovorí, že niečo nemôže urobiť. Namiesto toho mu predostriete všetky dôvody, prečo je to funkčne nemožné," dodal predstaviteľ vlády.

Viac o téme: VilaMiliardárDonald TrumpHillary ClintonVoľby USA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu