Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Nechajte nás na teroristickom zozname, žiada KĽDR

Vojak armády KĽDR
Vojak armády KĽDR

SOUL - Komunistická Severná Kórea sa už neusiluje o to, aby ju Spojené štáty vyškrtli zo svojho zoznamu organizácií a krajín podporujúcich terorizmus. Pre severokórejskú tlačovú agentúru KCNA to v piatok vyhlásil hovorca ministerstva zahraničných vecí Kórejskej ľudovodemokratickej republiky.

Severná Kórea v rozpore s medzinárodnými dohodami, ku ktorých plneniu sa zaviazala, začala nedávno opäť spúšťať do prevádzky jadrový reaktor. Podľa hovorcu ministerstva zahraničia s tým krajina začala "už pred nejakým časom". KĽDR pritom až donedávna prekvapivo vysielala pozitívne signály a súhlasila s odstavením svojho jadrového reaktora. Teraz však tvrdí, že Američania zašli priďaleko, keď žiadajú inšpekcie v elektrárni. Podľa hovorcu severokórejského ministerstva zahraničia nikto nemá právo prehľadávať krajinu "dom po dome".

Požiadavka Washingtonu podľa neho "konečne odhalila ich pravé úmysly - vystupňovanie nepriateľskej politiky voči KĽDR". "Teraz, keď sa Američania vyfarbili, už KĽDR nechce, aby ju vyčiarkli zo zoznamu krajín podporujúcich terorizmus, a ani nepredpokladá, že sa tak stane. Pôjdeme svojou vlastnou cestou," vyhlásil hovorca.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu