Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Ďalšie varovanie pred letnými útokmi: Džihádisti majú na muške európsku udalosť roka!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

LONDÝN/PARÍŽ - Plány teroristov z organizácie Daeš zahŕňajú podľa odborníkov s veľkou pravdepodobnosťou útok na fanúšikov obľúbeného športu. Letné majstrovstvá, na ktoré sa teší celá Európa, sú v ohrození. Prečítajte si, kde by mali byť ľudia ostražití.

Odborníci varujú, že tohtoročné letné majstrovstvá Európy vo futbale, ktoré sa budú konať vo Francúzsku, môžu byť terčom teroristických útokov. S vyhlásením prišla skupina analytikov Risk Advisory Group, píše portál Express.co.uk. Analytik Henry Wilkinson spresnil, že útok by sa mohol odvíjať od vzorca predošlých teroristických akcií.

USA vydali VAROVANIE pre dovolenkárov: V Turecku hrozia teroristické útoky v letoviskách!

Podobne ako v minulosti, mohlo by ísť aj o sériu útokov. Džihádisti môžu mať na muške preplnené priestranstvá s fanúšikmi, ale aj bary v centre mesta. Ozbrojenci by sa mohli infiltrovať medzi dav na verejných priestranstvách s nižších stupňom bezpečnostných opatrení. Ak sa teroristi budú snažiť zasiahnuť v rýchlom slede viac cieľov, bezpečnostné sily budú mať sťaženú situáciu.

Štadióny budú teroristov odrádzať

Do Francúzska sa chystá za účelom futbalových majstrovstiev cestovať 40-tisíc britských fanúšikov. Keďže Angličania sa už v minulosti stali obeťami krvavého teroristického vyčíňania a vyhrážania zo strany Daeš, krajina je mimoriadne citlivá na hrozby extrémistov.

Testy bezpečnosti letísk v Európe dopadli katastrofálne: Slovensko je v tej hanbe až po uši

Majstrovstvá by mali prebiehať od 10. júna do 10. júla 2016 na desiatich štadiónoch v deviatich mestách. Podľa Wilkinsona sú to práve fanúšikovia, ktorí môžu byť najľahším cieľom útočníkov. Paradoxne, najväčšie riziko nepredstavujú tribúny s fanúšikmi, ale nestrážené priestory, kde sa budú zgrupovať. Štadióny budú totiž s vysokou pravdepodobnosťou rátať s ohrozením, a preto zvýšia stupeň ochrany, čo bude v konečnom dôsledku teroristov odrádzať a môže ich nasmerovať na iné, dostupnejšie ciele.

Ďalšie varovanie pred letnými
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP)

 

Viac o téme: FutbalTeroristický útokMajstrovstvá Európy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu