Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Belgicko našlo nový spôsob ochrany proti terorizmu: Chcú využívať cestné kamery

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Belgicko bude monitorovať svoje diaľnice za pomoci posilneného kamerového systému, ktorý chce využívať na boj proti teroristom aj cestným pirátom. Informovala o tom dnes tlačová agentúra Belga.

V rámci federálneho plánu boja proti terorizmu bude pozdĺž belgických diaľnic nainštalovaných dodatočných 260 kamier, ktoré sú schopné rozlišovať poznávacie značky prechádzajúcich motorových vozidiel.

Niektoré z týchto kamier bude môcť využívať aj dopravná polícia na stíhanie vodičov, ktorí na sledovaných diaľničných úsekoch prekročia povolenú rýchlosť. "Ak budeme mať takéto kamery, prečo to nevyužiť? Je to veľká príležitosť," uviedol hovorca belgického ministra vnútra Jana Jambona.

Minister flámskeho regiónu zodpovedný za mobilitu Ben Weyts toto oznámenie privítal a dodal, že jeho úrad už začal rokovania s federálnou dopravnou políciou, aby sa dal tento kamerový systém využívať na území celej krajiny. Kabinet ministra vnútra však upozornil, že prioritou posilneného kamerového systému bude boj proti terorizmu. 

Viac o téme: TerorizmusBelgicko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu