Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Schulz o výbuchoch v Bostone: Terorizmus nemôže byť ospravedlnený

Pri explóziách na Bostonskom maratóne traja mŕtvi, svet je v šoku
Pri explóziách na Bostonskom maratóne traja mŕtvi, svet je v šoku (Zdroj: SITA)

BRUSEL/ŠTRASBURG - Predseda Európskeho parlamentu (EP) Martin Schulz dnes počas plenárneho zasadania EP ostro odsúdil bombové útoky v Bostone, ktoré si vyžiadali tri obete na životoch a desiatky zranených osôb.

Schulz v mene inštitúcie, ktorej predsedá, zaslal smútočné telegramy rodinám zabitých ľudí a poprial rýchle uzdravenie tým, ktorí sa po sérii bombových útokov ocitli v nemocniciach.

"Pri športovej udalosti - bostonskom maratóne, ktorý je jedným z najpopulárnejších športových podujatí na svete - došlo k strate nevinných životov. Bostonský maratón spája ľudí z celého sveta a mesto Boston je symbolom amerického zápasu za slobodu," uviedol Schulz vo svojom stanovisku.

Predseda EP vyjadril solidaritu s americkými úradmi, ktoré sa snažia vypátrať autorov tejto tragédie. "Zatiaľ nie je jasné, kto nastražil a aktivoval výbušné systémy, ale chcem jasne zdôrazniť, že terorizmus nemôže byť nikdy ospravedlnený. Sme v tejto chvíli spolu s našimi americkými priateľmi," uviedol Schulz.

V podobnom duchu dnes zareagoval aj predseda Parlamentného zhromaždenia Rady Európy (PZ RE) Jean-Claude Mignon. Vo vyhlásení zo Štrasburgu ostro odsúdil prejavy násilia, ku ktorým došlo počas bostonského maratónu, a vyjadril solidaritu s obyvateľmi a úradmi Bostonu, ktorí dnes smútia vinou odsúdeniahodných a plánovaných útokov na životy nevinných ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu