Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Český bežec Junek bol 100 metrov od explózie: Pád, šok a hrôza!

Výbuchy počas maratónu si vyžiadali najmenej 3 mŕtvych
Výbuchy počas maratónu si vyžiadali najmenej 3 mŕtvych (Zdroj: SITA)

BOSTON/PRAHA - Mario Junek je jedným z 15 Čechov, ktorí bežali maratón v americkom Bostone, kde v pondelok vybuchli dve nálože nastražené pred cieľom týchto slávnych bežeckých pretekov. Junek mal obrovské šťastie a vyviazol bez zranení, ale vo chvíli explózie sa od nej nachádzal iba 100 metrov.

Informovala o tom dnes spravodajská webová stránka televízie Nova tn.cz. Junek bol od cieľa približne 200 metrov a výbuch nastal 100 metrov pred ním. Český bežec spadol a asi päť minút ležal. "Potom som v šoku dobehol do cieľa. Buchlo to v sektore pre divákov a zasiahlo to aj bežcov," opísal Junek udalosť pre Českú televíziu. Dodal, že si užíval posledné metre behu, keď sa situácia zmenila na horor.

"Lietali ohrady, drevo z tribún a bohužiaľ, zbadal som aj ľudské končatiny. V tom šoku som určite videl tak päť až desať zranených. Bolo to hrozné. Všade bol dym. Ľahol som si na zem a radšej počkal," uviedol Junek o tragédii, ktorá si vyžiadala najmenej troch mŕtvych a vyše 140 ranených.

"Dobiehali sme, ľudia fandili. Bola tam skvelá atmosféra a skvelá podpora od divákov. A zrazu sa z ničoho nič ozvali dva výbuchy a všetko jednoducho lietalo. Nastala panika a polícia mala plné ruky práce," povedal český bežec.

Ľudia podliehali panike a utekali, ale polícia to všetko organizovala a koordinovala, aby každý vedel, čo robiť. Reakcia záchranných zložiek bola rýchla, vyzdvihol Junek.

"Ja som prebehol cieľom a snažil som sa odtiaľ dostať preč. Pretekári za mnou už nedobiehali do tohto cieľa, ale odklonili ich do náhradného cieľa," uzavrel Junek.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu