Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Najhoršie chvíle Patrika za volantom: Kúsok od tragédie! Odstrašujúce VIDEO z diaľnice D1

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Kolíznym situáciám na cestách sa nevyhne žiadny vodič. Nie všetci totiž vedia prispôsobiť jazdu svojim schopnostiam a stavu vozovky, a tak môže byť nešťastie rýchlo na svete. Do špeciálnej kategórie však patria šoféri, ktorí sú schopní vedome ohroziť ostatných účastníkov premávky len preto, aby im dali príučku, alebo ukázali, že sa im niečo nepáči. Na jedného z nich narazil aj Patrik, ktorý mal včera popoludní na diaľnici D1 čo robiť, aby nebezpečnú situáciu ustál.

Vodič unikal pred policajtmi ako blázon: VIDEO Keď ho chytili, odrovnal ich dvomi vetami

"Cestovali sme v smere od Žiliny na Trenčín, klasická cesta, trošku popŕchalo. Následne som potreboval obehnúť zopár áut, čo som aj uskutočnil v cca 130 km/h. Ako väčšina vodičov však vždy zisťujem situáciu aj okolo seba, aby som nikoho neobmedzil ani neohrozil. Po chvíli som v spätnom zrkadle videl, že sa ku mne približuje vo väčšej rýchlosti biele auto, tak som sa zaradil nazad do pravého jazdného pruhu a na základe okolností znížil rýchlosť na cca 100 – 105 km/h, aby ma mohol bez problémov obehnúť," napísal nám do redakcie Patrik.

Najhoršie chvíle Patrika za
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Stalo sa to pri odbočovaní, resp. zjazde z diaľnice D1 smerom na Bytču. Biele auto s bratislavským evidenčným číslom ho následne obehlo a keď chcel pokračovať v obiehaní a začal zvyšovať rýchlosť, šofér na mercedese na pár metroch svoju rýchlosť rapídne znížil na cca 25-30 km/h. "Začal ma obmedzovať, ohrozovať v jazde vybrzďovaním a znemožňoval mi aj prechod naspäť do pravého pruhu. Tak som spomalil na túto rýchlosť cca 25-30 km/h aj ja, týmto som ale obmedzil asi aj autá idúce za mnou a mohlo dôjsť k poriadnej kolízii," vysvetlil čitateľ.

Vaše tipy

Potom sa auto rozbehlo a vo veľkej rýchlosti pokračovalo ďalej. "Neviem si ani len predstaviť, ako to mohlo dopadnúť, krátka vzdialenosť, veľmi rýchle spomalenie rýchlosti, popršaná a šmykľavá vozovka," dodal Patrik s tým, že môže byť rád, že jeho auto má dobré brzdy a prezuté málo jazdené zimné pneumatiky. Ak by sa za volantom sedel menej skúsený vodič, mohla vzniknúť poriadna dopravná nehoda s veľkým počtom účastníkov.

Viac o téme: AutoDiaľnicaVybrzďovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu