Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Sekundy od čelnej zrážky: VIDEO Šofér predbiehal ako chrapúň, okamih a mohli všetci zomrieť

Niekedy je lepšie počkať. Zobraziť galériu (2)
Niekedy je lepšie počkať. (Zdroj: FB/Polícia SR)

BRATISLAVA - "Takmer čelná zrážka. Čo by ste spravili s týmto vodičom?" pýta sa Polícia SR vo svojom profile na sociálnej sieti Facebook, kde v pondelok zverejnila odstrašujúce video. Dobre na ňom vidno, ako zlý odhad alebo ľudská arogancia takmer spôsobili nehodu, ktorá mohla mať na svedomí viacero ľudských životov.

Hrôzostrašná nehoda na R1: VIDEO Zákerný vodič vybrzdil auto, nepochopiteľný verdikt polície

Vodič by mal pri akomkoľvek manévri dbať na to, aby v prvom rade neohrozil žiadneho účastníka cestnej premávky, vrátane seba a svojej posádky. Napriek tomu sa stále, dennodenne stretávame na cestách so šoférmi, ktorí hazardujú so svojimi životmi aj životmi iných.

Niektorí vodiči, zdá sa, stále nedospeli do štádia, kedy sú schopní odhadnúť svoje schopnosti a pravdepodobne "trpia" tým, že ostatné autá pred nimi idú pomalšie, ako by sa im páčilo, takže musia predbiehať aj v situáciách, ktoré vôbec na to nie sú vhodné.

Sekundy od čelnej zrážky:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Polícia Slovenskej republiky upozornila v publikovanom videu na ďalšieho hazardéra, ktorý mohol spôsobil čelnú zrážku s fatálnymi následkami, nebyť toho, že ostatní šoféri boli dostatočne pozorní a stihli sa uhnúť ku krajnici, aby sa pretekár len tak-tak stihol zaradiť do pravého pruhu a "nezrámoval" ho oprotiidúci kamión. V tomto prípade by na nebezpečné predbiehanie určite nedoplatili iba dve vozidlá.

Slováci sa v komentároch zhodujú na tom, že vinník by mal okamžite prísť o vodičský preukaz. "Ja by som bral vodičák nekompromisne, to je jediné, čo ich naučí sa správať, keď budú musieť chodiť do roboty autobusmi alebo vlakmi alebo na bicykli. Pokuty v našom štáte nemajú účinok," napísal Bali.

Polícia SR: Takmer čelná zrážka

"Tu treba prevychovať tisíce arogantných vodičov," myslí si Michal. "Pre tých vodičov, ktorí išli pred ním a museli hamovať na kraj, je to pre mňa to isté, ako keby ich priamo ohrozil na živote aj mimo auta... čiže u mňa za toto vodičák odobraný natrvalo a väzenie aspoň rok/dva... mohlo zomrieť veľa ľudí," pridala sa Mária.

O tom, že o podobné zážitky nie je na slovenských cestách núdza, sa presvedčil aj Marek, ktorý do komentárov pridal video z 19. novembra (čas na kamere je nepresný - pozn. redakcie). Vidno na ňom ďalšieho kaskadéra, ktorý si to šinul pri predbiehaní po strede cesty a všetci ostatní mali veľké šťastie, že vozovka bola v tomto prípade dosť široká, aby neskončili v jarku alebo v kríkoch, minimálne s vystrelenými airbagmi či polámanými končatinami.

Viac o téme: AutoVodičOhrozeniePredbiehanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu