Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kúpili si lístky na koncerty v Bratislave: Ani peniaze ani kultúra, REAKCIA organizátora

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Kúpili si lístky na koncert v domnienke, že na nich čaká pekný kultúrny zážitok. A pravdepodobne by to tak aj bolo, keby sa koncert konal. Akcia sa ale zrušila, a tak niekoľko kamarátok čakalo, že im vrátia za lístky peniaze. Ani to sa nestalo. Jediné, čo sa im dostalo, boli len nesplnené sľuby.

Vaše tipy

Vlani si Barbora a jej dve kamarátky kúpili lístky na koncert skupiny Lamb, resp. na koncert speváčky Lou Rhodes. Lamb mal v Bratislave vystupovať v marci 2016, Rhodes koncom minulého roka. Ani jeden koncert sa však neuskutočnil. Organizátor sa ich rozhodol presunúť a majiteľom vstupeniek ponúkol, že buď počkajú na nový dátum, alebo im peniaze za lístky vráti. 

Dievčatá si vybrali prvú možnosť, pretože chceli tieto hudobné zoskupenia vidieť naživo. No a práve od tohto momentu sa začala dlhosiahla korešpondencia medzi oboma stranami. Organizátor, ktorým je agentúra Ore Pole, doteraz nestanovil definitívny náhradný dátum koncertov, a tak Barbora s priateľkami požiadali o vrátenie peňazí, rádovo ide o desiatky eur. 

Kúpili si lístky na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Promotér bol ústretový, či lepšie povedané, snažil sa iba splniť si svoju povinnosť, a prisľúbil, že prostriedky im pošle na účty do desiatich dní. Dokonca ešte pridal možnosť kompenzácie za oneskorené vrátenie v podobe voľných lístkov na akýkoľvek koncert v tomto roku. "Je nám strašne ľúto, že vás takto naťahujeme. Chceme vás pekne poprosiť o trpezlivosť, najviac do polky januára. Medzičasom by sme vám chceli ponúknuť ako satisfakciu vstupenky zadarmo na akýkoľvek náš koncert v roku 2017. Peniaze za koncert skupiny Lamb vám, samozrejme, vrátime bez ohľadu na to," písalo sa v e-maile, ktorý rozposlal Tomáš Tauber svojim klientom. 

Kúpili si lístky na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Odvtedy ale uplynulo už niekoľko mesiacov a peniaze ani náhradné vstupy nikde. Dohromady čakajú ľudia na svoje peniaze už pomaly rok. "Boli sme trpezlivé až-až. Neviem, koľko ešte máme slušne čakať na vrátenie peňazí. Nie je to fér. Doteraz sme neboli na žiadnom koncerte ani nám zaň nevrátil peniaze," povedala sklamaná Barbora. 

Ako sa teda zachová organizátor, splní svoje sľuby? "Problémy pri vracaní lístkov za neuskutočnené alebo preložené koncerty v poslednom čase priznávame. Jedna z klientiek je ešte v zákonnej lehote na vrátenie vstupného, druhé dve sú bohužiaľ už za ňou. Vstupné za neuskutočnené koncerty sme sa snažili vracať v minulosti vždy maximálne do dvoch týždňov od požiadania, v poslednom čase sa nám to ale bohužiaľ nedarí. Momentálne pracujeme na tom, aby sme túto nepríjemnú situáciu čo najskôr vyriešili," uviedol Tauber vo svojom stanovisku. Pravdou ale je, že klientky majú nárok na refundáciu peňazí aj po viac ako roku, pretože koncert bol najprv oficiálne preložený a až potom úplne zrušený. Nakoniec, ani niektorí interpreti do poslednej chvíle netušili, že ich koncerty budú zrušené. Lou Rhodes sa to napríklad dozvedela až po ceste na letisko. 

Viac o téme: Koncert
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu