Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Petržalský bunker vie vyvolať zimomriavky na tele: To, čo tam zažili lovci duchov, im nahnalo strach!

Pohľad do petržalského bunkra BS 8 Zobraziť galériu (5)
Pohľad do petržalského bunkra BS 8 (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Miesto plné strachu a hrôzy. Vojenský bunker v bratislavskej Petržalke je opradený mnohými záhadami a podľa všetkého aj prítomnosťou neživých bytostí. Slovenskí lovcovia duchov to tam boli preskúmať.

Vaše tipy

Bunker BS 8 nazývaný "Hřbitov" sa nachádza na začiatku Petržalky pri vojenskom cintoríne. Kedysi bol súčasťou uceleného obranného úseku, do roku 1989 slúžil pohraničníkom. Dnes je terčom záujmu zberateľov vojenskej histórie a železného šrotu.

Petržalský bunker vie vyvolať
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SGH)

Ale aj lovcov duchov zo skupiny Slovak Ghost Hunters (SGH). Tí sa rozhodli bunker navštíviť a nájsť tam neznámu entitu. Nie preto, aby duchov rušili alebo provokovali, ale aby našli dôkaz o tom, že medzi nebom a zemou existujú stratené duše. Vyšetrovaciu akciu naplánovali na noc 1. mája. Hneď po vstupe do bunkra členov SGH ovalil čudný zápach, ktorý nevedeli identifikovať. Krátko nato voľným uchom začuli nevysvetliteľné ženské šepoty, akokeby sa niekto rozprával v zadnej miestnosti. Nikto tam však nebol a dokonca žiadne ženy ani v bunkri nezomreli. V tej chvíli už všetkým behali zimomriavky po chrbte.

Členovia skupiny Slovak Ghost Hunters
Zobraziť galériu (5)
Členovia skupiny Slovak Ghost Hunters  (Zdroj: SGH)

Petržalský bunker vie vyvolať
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SGH)

Tím sa následne rozdelil na dve menšie skupiny. Prvá šla na vojenský cintorín, druhá ostala v bunkri, resp. jeho blízkom okolí. Čudné veci sa diali aj na cintoríne. "Po ľavej ruke sme zbadali nejaké bledé nohy, ktoré hneď zmizli. Na konci cintorína, kde sú masové hroby, sme zas stále počuli šuchot kamienkov, aj napriek tomu, že nefúkalo a nikto okrem nás tam nebol," hovorí členka SGH Alexandra.

Vojenský cintorín venovaný pamiatke padlých v prvej svetovej vojne v Petržalke
Zobraziť galériu (5)
Vojenský cintorín venovaný pamiatke padlých v prvej svetovej vojne v Petržalke  (Zdroj: SGH)

Lovcom sa podarilo odfotografovať tri orby, ktoré indikujú prítomnosť nadprirodzenej bytosti. Pri jednom hrobe zosnulého dokonca nahrali smiech ducha. "Spýtali sme sa ho, ako sa volá. Povedal, že Brit. Na otázku, koľko ich tam je, zas odvetil, že traja," pokračuje Alexandra. Keď sa potom obzrela za seba, zbadala zhruba v strede cintorína za stromom zreteľnú bielu siluetu.


Slováci majú dôkaz o existencii duchov, niekedy je to poriadne drsné!


Podobné veci sa medzitým diali aj v bunkri, kde vyšetroval druhý tím. Ten na diktafón a spirit box pred jednou hodinou ráno nahral ženské rozprávanie a aj neznáme kroky, ktoré smerovali preč od jednotlivých členov, hoci oni sami sa nehýbali. Inú záhadnú aktivitu už Slovak Ghost Hunters nezaznamenali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu