Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tomášov zážitok z trnavskej MHD: Agresia a vulgarizmy vodiča!

Zástavka, na ktorej sa Tomáš dostal do konfliktu s vodičom Zobraziť galériu (2)
Zástavka, na ktorej sa Tomáš dostal do konfliktu s vodičom (Zdroj: topky)

TRNAVA - Môžem ťa je*ať! Týmito slovami mal reagovať vodič autobusu mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Trnave na obyčajnú prosbu cestujúceho, ktorý chcel nastúpiť strednými dverami. Zdá sa vám jeho reakcia neprimeraná? Rozhorčený Trnavčan Tomáš je toho istého názoru a po viacerých hrozných zážitkoch z trnavskej MHD sa rozhodol o všetkom prehovoriť nahlas, aby kompetentných prinútil k činu.

Vaše tipy

Všetko sa to malo začať v stredu 9. októbra asi o 20:40, keď chcel Tomáš nastúpiť na autobus linky 1 na zastávke "Železničná stanica" v Trnave. Keďže je držiteľom čipovej karty SAD, vďaka ktorej podľa novozavedených pravidiel môže nastupovať aj strednými dverami, chcel túto možnosť tak, ako mnohokrát predtým využiť. Narazil však na podľa neho neochotného a navyše veľmi vulgárneho vodiča, ktorý mu v tom bránil.

"Vodič stredné dvere neotvoril. Túto skutočnosť si všimol i mladík predo mnou a vodiča upozornil klopkaním na dvere autobusu," opisuje Tomáš začiatok nespútanej hádky pred očami cestujúcich. Mladík sa údajne pokúšal vodiča klopaním na dvere upozorniť opakovane, bohužiaľ bezúspešne. Namiesto ochoty sa vraj dočkal len agresívnych výpadov. "Čo tam búchaš?" pýtal sa ho šofér, na čo mal mladý muž slušne poprosiť o otvorenie dverí. To už však vodič zrejme považoval za absolútny vrchol drzosti a zareagoval vraj vulgárnymi slovami: "Môžem ťa je*ať!"

Vtedy už zakročil aj Tomáš, ktorý sa dovtedy na konflikt medzi cestujúcim a vodičom len prizeral a pristúpil k predným dverám, aby sa mladíka zastal. Vodič však podľa neho opäť reagoval krikom a jeho zlosť sa stupňovala. "Opäť pokračoval v kriku na celý dopravný prostriedok doslova v nepríčetnosti," spomína na otrasný zážitok Tomáš. Keďže správanie šoféra mu nebolo ľahostajné, oznámil mu, že sa bude sťažovať, na čo mal on odvrknúť "sťažuj".

Ani prvý, ani posledný

Podľa Tomáša, ktorý bol nakoniec nútený kvôli neochote vodiča do autobusu nastúpiť prednými dverami, pritom nejde o prvý a zrejme ani posledný podobný prípad z talónu trnavskej MHD. "Takýchto príbehov sa stane v meste Trnava nespočetne veľa avšak ľudia radšej pokrútia hlavou. Ja nie, pretože po tom množstve negatív som sa rozhodol konať," povedal rozhorčený Trnavčan a zaslal sťažnosť spoločnosti SAD Trnava i mestu.

SAD Trnava už nelichotivý list od Tomáša obdržala, no k jeho následkom sa zatiaľ vyjadrovať nechce. "Keďže nám sťažnosť bola doručená poštou dňa 15.10.2013 a je v štádiu šetrenia, nevieme sa Vám k údajnému vulgárneho správaniu vodiča momentálne vyjadriť," povedal pre Topky vedúci strediska Trnava Peter Pyskatý s tým, že sťažovateľovi bude odpovedané v zákonnej lehote do 30 dní od doručenia. Podľa našich informácií však zamestnávateľ v prípade, že vodič skutočne pochybil, bude zamestnancovi v prvom rade siahať na prémie a až potom môže dôjsť aj k personálnemu konaniu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu