Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pozrite sa, ako ľudia cestujú: Medzi Košicami a Bratislavou premáva iglu na kolesách!

Vo vlaku boli doslova záveje Zobraziť galériu (6)
Vo vlaku boli doslova záveje

BRATISLAVA - Na celom Slovensku panuje už niekoľko dní arktická zima. Ľudia, ktorí sú nútení cestovať vlakom, trpia pri čakaní na nástupištiach a tešia sa aspoň na relatívne teplo vlakových kupé. V piatkovom rýchliku Spišan z Košíc do Bratislavy ich však čakal poriadny šok.

Druhá trieda rýchlika 609 bola všetkým možným, len nie pohodlným a vyhriatym dopravným prostriedkom. Pri dverách boli snehové záveje, chodbičky sa menili na mrznúci močiar a snehové jazyky sa cez zatvorené okná dostali dokonca aj do kupé.

Príčinou tohto stavu bol okrem zlého počasia aj stav vozňov. Sneh sa totiž dovnútra pravdepodobne dostal cez zlé tesnenia. Na to, či kultúra takéhoto cestovania zodpovedá sumám, ktoré ľudia dávajú za lístok, sme sa opýtali hovorkyne Železničnej spoločnosti Jany Grešnerovej.
 
"Mrazy zvyšujú nároky na prípravu koľajových vozidiel do prevádzky. Napriek snahe sa môže stať, že vlaky meškajú, prípadne niektoré spoje vypadnú alebo dochádza k poruchám na nie práve najnovších vozidlách. V prípade, že sa vyskytne technická porucha vozňa, sprevádzajúci personál premiestni cestujúcich do funkčného vozňa. Za spôsobené problémy s cestovaním sa ospravedlňujeme,"  uviedla pre Topky.
 
"Podľa prepravného poriadku má cestujúci nárok na vrátenie cestovného, ak sa vzdá cesty v nástupnej stanici, alebo na vrátenie alikvotnej časti za neprecestovaný úsek cesty, ak sa rozhodne nepokračovať v ceste," dodala.
 
"Pohodlné" kupé vlaku Spišan:

Pozrite sa, ako ľudia
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: diffside.blogspot.com)

Vaše tipy

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu