Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Smer a SNS idú v Trnave do volieb spolu, ich kandidátom na primátora je Igor Válek

Igor Válek Zobraziť galériu (3)
Igor Válek (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

TRNAVA – Spoločným kandidátom Smeru-SD a Slovenskej národnej strany (SNS) na post primátora Trnavy je Igor Válek, 40-ročný riaditeľ Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Trnave. Ten dnes vyhlásil, že chce Trnave vrátiť dôstojnosť krajského mesta a zabezpečiť jeho rozvoj, ktorý by pocítili všetky generácie obyvateľov Trnavy. Obe vládne strany zostavili pre novembrové komunálne voľby aj spoločnú kandidačnú listinu na poslancov mestského zastupiteľstva.

Válek by chcel v pozícii primátora vyvinúť v spolupráci so štátnymi inštitúciami a vyšším územným celkom maximálne úsilie na vybudovanie južného obchvatu Trnavy do roku 2021. Ďalšou z jeho priorít je vybudovanie kanalizačného obchvatu mesta, ktorý by mal vyriešiť dlhoročný problémom so zápachom v niektorých častiach. Dôležitou vlastnosťou primátora by podľa Váleka mala byť schopnosť komunikovať, čo terajšiemu primátorovi Petrovi Bročkovi podľa jeho osobných skúseností chýba.

Igor Válek
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

"Myslím si, že v Trnave sa dá zmeniť k lepšiemu všetko. Nezdá sa mi šťastné, aby si deti základných a materských škôl nosili do školy základné hygienické potreby. Je treba investovať do rozvoja materských a základných škôl a robiť toto prostredie pre deti priateľskejšie. Napadá mi aj riešenie podpory tých zamestnávateľov, ktorí budú motivovať svojich zamestnancov v prípade zdieľania jedného auta,“ povedal dnes Válek. 

Pred komunálnymi voľbami v roku 2014 prišiel Smer-SD v Trnave s myšlienkou bezplatnej mestskej hromadnej dopravy, ktorá mala vyriešiť viaceré dopravné problémy, dnes podľa krajského predsedu strany Augustína Hambálka nie je táto téma prioritou. Kandidatúru Igora Válka prišiel dnes do Trnavy podporiť aj podpredseda vlády a minister financií Peter Kažimír a generálny manažér Smeru Viktor Stromček.

Igor Válek
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

V Trnave zatiaľ svoju kandidatúru na post primátora potvrdil terajší primátor Peter Bročka (NEKA), mestský poslanec Marián Galbavý (NEKA) a aj ďalší poslanec Rastislav Mráz (KDH). Termín na odovzdávanie kandidačných listín nezávislých kandidátov a kandidátov politických strán uplynie v utorok 11. septembra o polnoci. Komunálne voľby sa budú konať 10. novembra.

Viac o téme: Smer-SDSNSTrnavaIgor Válek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu