Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Úradujúci primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč bude opäť kandidovať

Ján Blcháč
Ján Blcháč

BRATISLAVA - Súčasný primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč sa ide uchádzať o post primátora najľudnatejšieho mesta na Liptove. Ako hlavný dôvod svojej opätovnej kandidatúry uviedol, že chce dotiahnuť do zdarného konca strategické projekty, ktoré rozbehol.

„Som jeden z vás. Liptovský Mikuláš je pre mňa srdcovou záležitosťou. Tu som sa narodil, tu som študoval, sem som sa spolu s rodinou vrátil zo zahraničia, aby som tu žil a pracoval. Som hrdý na naše mesto aj na jeho úspechy. Roky sa držím hesla Ľuďom Mikuláša a nielen ako primátor, ale aj ako poslanec Žilinského samosprávneho kraja sa staviam za záujmy obyvateľov nášho mestečka," uviedol Blcháč. 

Primátor tvrdí, že víziu vytvoriť dobre spravované mesto prijal za svoje poslanie a venuje sa tomu 24 hodín denne. „Napĺňa ma, keď sa moja snaha a tiež snaha nášho tímu odráža na zlepšovaní životných podmienok každého jedného obyvateľa – keď si šetrí auto na lepších cestách, keď po práci môže vziať svoje dieťa pobicyklovať sa na novom cyklochodníku, keď nemusí riešiť problémy so zvyšovaním daní a poplatkov,“ uviedol Blcháč.

Liptovskému Mikulášu bol za rok 2017 udelený titul „Naj mesto Slovenska“, podľa primátora aj toto ocenenie je jedným z výsledkov práce súčasného vedenia mesta.

„Podarilo sa  nám vybudovať a obnoviť 17 kilometrov ciest a chodníkov vrátane cyklochodníkov, vyriešili sme akútny problém s odvozom a likvidáciou odpadu bez zaťaženia peňaženky obyvateľov, vybudovali sme 10 detských a workoutových ihrísk, zorganizovali sme 440 športových a kultúrnych podujatí, znížili sme dlh mesta takmer o 30 percent a na investície do rozvoja mesta sme získali 7,9 miliónov eur z eurofondov a ďalších verejných zdrojov. To je len niekoľko aktivít, ktoré posunuli naše mesto dopredu,“ vymenoval Blcháč výsledky, ktoré dosiahlo mesto v čase jeho vedenia od roku 2014.

Spolu s kandidatúrou na primátora postaví tím okolo Blcháča aj skupinu poslancov. Primátora podporuje aj súčasný viceprimátor Rudolf Urbanovič, ktorý je tiež štátnym tajomníkom na Ministerstve vnútra.

Viac o téme: Liptovský MikulášKomunálne voľbyJán Blcháč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu