Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Jakubec nebude kandidovať na primátora Bratislavy: Toto je jeho vysvetlenie prečo

Martin Jakubec
Martin Jakubec (Zdroj: SITA/Ľudovít Vaniher)

BRATISLAVA - Spevák a podnikateľ Martin Jakubec nebude kandidovať za primátora hlavného mesta. Vyplýva to z vyhlásenia Jakubca, ktoré poskytla Katarína Kollárová. Pre odstúpenie z boja o primátorské kreslo v Bratislave sa Jakubec rozhodol preto, lebo, ako tvrdí, ďalší kandidáti, ktorí uchádzajúci sa o hlasy voličov ako nezávislí, „dehonestujú status nezávislosti."

"Spojenie nezávislý kandidát je obrovský klam na voličov, kedy jednotliví kandidáti sú vysoko závislí a zapredaní budúcim svojim donorom a sponzorom“. Jakubec odporučil svoji sympatizantom voliť predsedu strany NAJ Viktora Béreša.

Na post primátora Hlavného mesta SR Bratislavy doteraz ohlásili kandidatúru okrem spomínaného politika politik Viktora Béreša aj advokát Jaroslav Brada, manažérka Caroline Líšková, bývalý generálny riaditeľ RTVS Václav Mika, starosta bratislavských Vajnôr Ján Mrva, súčasný primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal, architekt Matúš Vallo či organizátor Korunovačných slávností v Bratislave Miroslav Vetrík.

Už len pár dní ostáva politickým stranám, koalíciám a nezávislým kandidátom na podanie kandidačných listín pre novembrové voľby starostov, primátorov a obecných poslancov. Politické subjekty, ako aj nezávislí kandidáti musia podať kandidátku v listinnej forme najneskôr 60 dní pred dňom konania volieb, teda najneskôr v utorok 11. septembra. Strany alebo koalície, ale aj nezávislí kandidáti si môžu svoju účasť v boji o hlasy voličov rozmyslieť. Späťvzatie kandidačnej listiny politickej strany alebo koalície je možné najneskôr 48 hodín pred začatím volieb, teda najneskôr 8. novembra do 7:00. Toto rozhodnutie nemožno vziať späť. Informácie o tom, kto sa vzdal po podaní kandidátky, budú zverejnené v každej volebnej miestnosti.

Voľby do orgánov samosprávy obcí sa uskutočnia sobotu 10. novembra od 07:00 do 22:00. Svojich starostov obcí, primátorov miest a poslancov obecných, mestských a v prípade Bratislavy a Košíc aj miestnych zastupiteľstiev môžu v obecných voľbách na najbližšie štyri roky voliť všetci, čo v mestách a obciach majú trvalý pobyt, teda nielen občania SR ale aj cudzinci, ak majú aspoň 18 rokov. Prekážkou práva voliť je zákonom ustanovené obmedzenie osobnej slobody z dôvodov ochrany verejného zdravia.

Viac o téme: BratislavaMartin JakubecKomunálne voľby 2018
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu