Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Šéf KDH Hlina sa pustil do novej kresťanskej strany: Fanatici, šialenci, sektári a prospechári!

Alojz Hlina a Štefan Harabin Zobraziť galériu (3)
Alojz Hlina a Štefan Harabin (Zdroj: SITA/Jana Birošová/Braislav Bibel)

BRATISLAVA - Predseda Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Alojz Hlina ostro kritizoval krok, ktorý spravila novovzniknutá strana Štefana Kuffu Kresťanská demokracia - Život a prosperita (KDŽP). Spomínané hnutie sa rozhodlo podporiť v prezidentských voľbách kandidáta Štefana Harabina.

Strana KDŽP vznikla vo februári tohto roku na ustanovujúcom sneme v Šaštíne. Jej predsedom sa stal Štefan Kuffa, ktorý v minulosti pôsobil v Matovičovom klube OĽaNO a po jej odchode sa angažoval aj v hnutí KDH. Práve na základe spojitosti so stranou KDH sa vyjadril na sociálnej sieti aj jej súčasný predseda Alojz Hlina. Ten reagoval na aktuálnu situáci a fakt, že strana KDŽP podporila v prezidentských voľbách kandidáta a sudcu Najvyššieho súdu Štefana Harabina.

Šéf KDH Hlina sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Alojz Hlina)

Hlina dokonca kritizuje aj samotný vznik strany. "Bolo to tesne pre Týždňom modlitieb za jednotu kresťanov, keď ohlásili vznik politickej strany s prečudesným názvom: Kresťanská demokracia - Život a prosperita, KDŽP, ktorá je obsadená ešte prečudesnejšími postavičkami," píše predseda KDH na sociálnej sieti.

"Dnes sa dozvedáme, že KDŽP podporuje Š. Harabina a pred pár dňami sme sa dozvedeli, že za Kresťanskú úniu - KÚ kandiduje aj predstaviteľ neznášanlivej sekty, pre ktorú je podľa výpovede jej bývalej členky svätá omša dielom satana," popísal Hlina a zároveň spomenul aj odchod Anny Záborskej, ktorá z KDH vystúpila v januári tohto roka.

Podľa Hlinu je strana KÚ zodpovedná za viaceré praktiky. "Priamo počas Týždňa modlitieb za jednotu kresťanov odišla z KDH pani A. Záborská, aby následne ohlásila, že kúpili stranu, za ktorú kandidovala O. Keltošová, ako aj človek, ktorý na výročie Slovenského štátu nechal pustiť v obecnom rozhlase pesničku Rež a rúbaj do krve. Tá strana sa aktuálne volá Kresťanská únia - KÚ," uviedol Hlina.

Pod príspevok vložil fotografiu, ktorá zobrazuje kandidáta Štefana Harabina a Štefana Kuffu, ktorého strana mu vyjadrila vo voľbách podporu.

Štefan Harabin a Štefan
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Alojz Hlina)

Zmeny v KDH

Hlina odchodmi členov z hnutia KDH demonštroval aj príklad, ako sa KDH mení. "Áno, môžem opäť a rád potvrdiť, že KDH sa mení. Fanatici, šialenci, sektári, prospechári, veční poslanci v KDH skončili. Neustúpili sme im a ani im neustúpime. KDH nebude nikto vydierať. Môžete sa spoľahnúť. To, že založili strany, je preto, že sme im neustúpili. V KDH skončili," uzavrel Hlina.

Viac o téme: Štefan HarabinAlojz HlinaŠtefan Kuffa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu