Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Danko vylúčil kandidatúru na prezidenta SR: Ešte musí dozrieť

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: TASR/Jaroslav Bublinec)

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Andrej Danko, ktorý sa zúčastňuje na niekoľkodňovom summite predsedov parlamentov eurázijských krajín v tureckej Antalyi, na briefingu pre slovenských novinárov v utorok vylúčil kandidatúru v budúcoročných prezidentských voľbách.

Predseda parlamentu reagoval na novinársku otázku súvisiacu s nedeľným vyhlásením podpredsedu strany Antona Hrnka, ktorý Dankovu kandidatúru nevylúčil s vysvetlením, že jeho stranícky šéf sa k téme jasne nevyjadril. Dodal, že stranícke orgány o takejto možnosti nerokovali.
 Danko sa podľa svojho najnovšieho vyjadrenia bude snažiť, aby SNS vo voľbách postavila vlastného kandidáta.

"SNS je parlamentnou stranou, má 15 poslancov, musí mať svojho kandidáta v prvom kole, ale určite o takých veciach neuvažujem," uviedol Danko. Dodal, že on sám sa sústredí na parlamentné voľby, ktoré sa majú konať v roku 2020, a pokúsi sa v nich získať ešte väčší mandát pre svoju stranu.

"Myslím, že vo svojom veku by som ešte mal zabojovať o väčšiu podporu v parlamentných voľbách," povedal Danko a pripustil, že o prezidentskej kandidatúre by mohol uvažovať, keď bude mať viac šedín. 

Viac o téme: Prezidentské voľbyKandidatúraAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu