Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vyšetrovanie vrážd Kuciaka a Basternáka sa komplikuje: Zsuzsovej sa majú vyhrážať Kočnerom

Alena Zsuzsová bola vypovedať na NAKA v Nitre v súvislosti s vraždou exprimátora Hurbanova. Zobraziť galériu (3)
Alena Zsuzsová bola vypovedať na NAKA v Nitre v súvislosti s vraždou exprimátora Hurbanova. (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Polícia už vyše roka vyšetruje brutálnu popravu novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. V prípade zatiaľ obvinila piatich ľudí. Vyšetrovanie sa však komplikuje pre sťažnosti, ktoré podávajú obvinení.

Nielen vyšetrovanie vraždy Jána Kuciaka, ale aj Lázslóa Basternáka sa môže predĺžiť. Advokáti obvinených totiž podávajú trestné oznámenia, sťažnosti a námietky. Alena Zsuzsová, ktorá je obvinená v oboch prípadoch, hovorí o zastrašovaní zo strany polície. Informovala o tom televízia Markíza.

Ostružlík zamiešal karty: Zmena výpovede v prípade objednávky vraždy, Zsuzsová má dôvod na úsmev

Údajne sa tak deje vtedy, keď Zsuzsovú prevážajú na výsluchy. "Ona hovorí, že keď ju presúvajú z väznice na úkon, tak jej niekto z policajtov hovorí, že dostane doživotie, že ju dá pán Kočner odstrániť, že by sa už konečne mala priznať," povedal pre médiá Zsuzsovej advokát. 

Námietku zaujatosti voči vyšetrovateľovi Petrovi Juhásovi podal ako prvý Marek Para, ktorý v prípade vraždy Kuciaka zastupuje Mariana Kočnera. Podľa neho Juhás o správaní sa policajtov vedel, ale nezakročil. Neskôr sa k nemu pridal aj advokát Zsuzsovej. Tá až do vyšetrenia námietky odmieta ďalej vypovedať aj v prípade vraždy exprimátora Basternáka. Juhás sa necíti byť zaujatý, no rozhodnúť musí jeho šéf. Kým nerozhodne, procesné úkony robí iný vyšetrovateľ. 

ALena Zsuzsová vypovedala v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Aj ďalší obvinený v prípade vraždy exprimátora Hurbanova, Roman Ostružlík, vypovedal, že je na neho vyvíjaný nátlak. Na to, čo povedal, a na výpoveď voči Zsuzsovej, ho údajne mala naviesť polícia. V prípade je okrem Ostružlíka a Zsuzsovej obvinený aj jej bývalý šofér Vladimír Mosnár, figuruje v ňom aj Zoltán Andruskó, ktorý je obvinený v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Zsuzsovej advokát priblížil, že podľa vyjadrenia Andruskóoa si mal Ostružlík vraždu objednať u Aleny, ona ju teda mala sprostredkovať.

Marian Kočner na výsluchu v Nitre
Zobraziť galériu (3)
Marian Kočner na výsluchu v Nitre  (Zdroj: TASR)

Exprimátora a regionálneho politika Strany maďarskej koalície Lászlóa Basternáka zavraždili 9. júla 2010 vo večerných hodinách pred jeho domom. Za úkladnú vraždu odsúdili Štefana Kaluza na 25 rokov. Už v tom čase však vyšetrovatelia pracovali s verziou, že Kaluz bol vykonávateľom a skutok si objednal niekto iný.

Viac o téme: VraždaVyšetrovanieNAKAJán KuciakAlena Zsuzsová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu