Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Prvé VIDEO zo zásahu NAKA v Kolárove: Toto je tretí obvinený v prípade vraždy novinára Kuciaka

Zábery zo zásahu polície v Kolárove a Zoltán A. Zobraziť galériu (3)
Zábery zo zásahu polície v Kolárove a Zoltán A. (Zdroj: FB/Denisa Saková, FB/Zoltán A.)

BRATISLAVA - Polícia SR zverejnila vo svojom profile na sociálnej sieti prvé video z mimoriadneho zásahu, ktorý sa odohral vo štvrtok v Kolárove. Zadržali pri ňom osem osôb. Päť z nich už prepustili, tri obvinili za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy a za ďalšie trestné činy. Ide o expolicajta Tomáš Sz., jeho bratranca Miroslava M., ktorý pôsobil kedysi v armáde a tretím mužom by mohol byť podľa informácií portálu Aktuality.sk podnikateľ Zoltán A.

PRVÉ FOTO Expolicajt Tomáš v putách: Policajti ukázali, ako v noci prekvapili podozrivého z vraždy

V prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej obvinili tri osoby za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy a za ďalšie trestné činy. Potvrdila to hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Pôvodne zadržali osem podozrivých osôb. "Po ich vypočutí bolo päť osôb zo zadržania prepustených a trom osobám (T. S, M. M., Z. A.) bolo vznesené obvinenie za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy a za ďalšie trestné činy," informovala Predajňová.

Doplnila, že vyšetrovateľ Policajného zboru SR vykonáva úkony s obvinenými a na ich základe spracuje podnet pre prokurátora na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby. "Ďalšie informácie nie je možné aktuálne poskytnúť. Prokuratúra bude informovať v najbližších dňoch," uviedla Predajňová.

Kto je tretím obvineným?

"Keď včera protizločinecká jednotka NAKA zasahovala v Kolárove, malo sa niečo podobné udiať aj v Marcelovej, kde má zrejme pobyt Zoltán A. Miestny obyvateľ pre Aktuality.sk potvrdil, že policajti boli v dome Zoltána A. Ďalší miestni tvrdia, že policajti prehľadávali aj miestne jazero. Čo tam hľadali a či to našli, zatiaľ nie je známe," uviedli Aktuality.

Zoltán A.
Zobraziť galériu (3)
Zoltán A.  (Zdroj: FB/Zoltán A.)

Muž s iniciálami Z. A. sa údajne nemal podieľať priamo na výkone vraždy v dome Jána Kuciaka. Tomáša Sz. spája so Zoltánom A. aj priateľstvo na Facebooku. Podnikateľ pôsobí v niekoľkých firmách na juhu Slovenska, v minulosti napríklad prevádzkoval pizzeriu v centre Kolárova a v Komárne.

Viac o téme: RaziaKolárovoJán KuciakMartna KušnírováZoltán A.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu