Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Ďalší posun po razii v Komárne: Z úkladnej vraždy Jána Kuciaka obvinili aj Alenu

Razia v Komárne Zobraziť galériu (4)
Razia v Komárne (Zdroj: TASR/Ladislav Vallach)

BRATISLAVA - Piatková razia v Komárne v dome údajnej tlmočníčky podnikateľa Mariána Kočnera má dohru. Podľa informácií TV Markíza Alenu Zs. (44). nielen zadržali, ale už dokonca aj obvinili v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Ďalšia razia na juhu Slovenska: Komando u údajnej Kočnerovej tlmočníčky, ženu odviezli

"V prípade vraždy Jána a Martiny obvinili aj Alenu Zs. ktorú v piatok zadržali v Komárne. Potvrdili nám to dva zdroje z polície, vyšetrovateľ bude žiadať väzbu," informuje TV Markíza.

Foto z razie v Komárne.
Zobraziť galériu (4)
Foto z razie v Komárne.  (Zdroj: TASR/Ladislav Vallach)

"Môžeme potvrdiť, že v predmetnej trestnej veci bolo osobe A. Z. vznesené obvinenie za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy formou účastníctva. Vyšetrovateľ predložil prokurárovi ÚŠP podnet na podanie návrhu na vzatie uvedenej osoby do väzby. O podnete rozhodne prokurátor v zákonnej lehote," uviedla hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Elitné policajné Lynx Commando zasiahlo v piatok v dome na Okružnej ulici na Leteckom poli u 44-ročnej Aleny. Podľa nepotvrdených informácií tlmočila z taliančiny podnikateľovi Marianovi Kočnerovi. TV Markíza uviedla, že podľa susedov bol Kočner aj krstným otcom jej dcéry.

Komando Lynx

Alena Zs. bola od roku 1999 konateľkou firmy Eurodesign a jej spoločníkom v uvedenej eseročke Talian Giovanni P. Výmaz z obchodného registra sa uskutočnil v roku 2013. Jednou z činností firmy bola napríklad montáž a kompletizácia nábytkárskych dielcov. Od roku 2000 do roku 2007 bola tiež spoločníčkou v ďalšej firme spolu s iným Talianom Raffaelem L.

Ďalší posun po razii
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Ladislav Vallach)

V prípade vraždy sú už obvinené tri osoby (Tomáš Sz, Miroslav M. a Zoltán A.) za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy a za ďalšie trestné činy. Pôvodne polícia zadržala v Kolárove osem podozrivých osôb, po ich vypočutí piatich prepustili.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal dnes na Špecializovaný trestný súd v Pezinku návrh na väzbu na tieto tri osoby. O prípadnom väzobnom stíhaní bude v nedeľu 30. septembra rozhodovať ŠTS, pracovisko v Banskej Bystrici, a to sudca pre prípravné konanie.

Viac o téme: RaziaKomárnoMarián KočnerJán KuciakMartina Kušnírová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu