Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Známy spevák Kocáb na koncerte pre Jána a Martinu: Vražda novinára je neprijateľná

Michael Kocáb (vľavo) sa pravidelne zúčastňuje na spomienkových akciách pre Jána a Martinu. Zobraziť galériu (2)
Michael Kocáb (vľavo) sa pravidelne zúčastňuje na spomienkových akciách pre Jána a Martinu. (Zdroj: TASR)

GREGOROVCE - Ľudia, ktorí sa rozhodli prísť v sobotu na spomienkový Koncert pre Martinu a Jána do Gregoroviec v okrese Prešov, zaplnili tamojšie futbalové ihrisko. Hlavným posolstvom koncertu, ktorý pripravili v deň plánovanej svadby zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej, bola spolupatričnosť s ich rodinami.

Michael Kocáb

Po štvrtýkrát na obdobný koncert prišiel z Českej republiky Michael Kocáb. Priznal, že hoci je to časovo náročné, nevedel povedať nie. „Myslím si, že je potrebné prejaviť sústrasť, keď o to niekto stojí a je potrebné urobiť maximum pre to, aby človek dal najavo aj svoj názor, že takéto praktiky, ako je vražda novinára a jeho snúbenice, sú neprijateľné a je dobre, že sa tomu Slováci takto postavili,“ povedal spevák, ktorého zavraždená dvojica rada počúvala.

Omša v Gregorovciach.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Marko Erd)

Pódium postavili na futbalovom ihrisku. Umelci, ktorí prišli vzdať hold obetiam zločinu, si vybrali svadobné piesne, clivé melódie, ale zaznela aj rebelská hudba s textami, ktoré poukazovali na neriešené problémy v spoločnosti.

Z pódia zaznievali vyjadrenia o spájaní, o tom, že dnes sa mali prostredníctvom Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej spojiť dve rodiny. „Dnešný deň som si predstavoval inak, ako sa to vyvinulo. Teraz sme už mohli sedieť v sále po svadobnom obrade,“ povedal pre Kuciakov otec Jozef. O vyšetrovaní vraždy svojho syna nevie nič nové.

„Nevieme nič, je tam uvalené embargo, nevieme sa dostať ani k spisu. Je prísľub, že možno nadchádzajúci týždeň budeme mať možnosť hovoriť s prokurátorom. Ale zatiaľ je to len prísľub. Už boli dva takéto prísľuby a ani raz sa to neudialo, tak neviem. Možno o týždeň budeme múdrejší,“ dodal.

Viac o téme: KoncertSpomienkaMichael KocábJán KuciakMartina KušnírováAllForJan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu