Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pellegriniho slová hovoria za všetko: Takto sa vyjadril o Kaliňákovom odchode

Peter Pellegrini Zobraziť galériu (3)
Peter Pellegrini (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Stabilita krajiny je absolútne nevyhnutná a nesmie byť nadradená personálne nikomu. Vyhlásil to podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini (Smer-SD) v relácii RTVS Sobotné dialógy v reakcii na požiadavku odchodu Roberta Kaliňáka (Smer-SD) z postu ministra vnútra. "Pretože stabilita krajiny je priorita a osobné záujmy jednotlivcov musia ísť bokom," podotkol Pellegrini.

​​Obrovský ohlas protestov v svetových médiách: Po vražde Slovensko smeruje do chaosu

Ubezpečil, že Smer-SD pochopil požiadavku koaličného partnera Most-Híd. Strana preto musí podľa neho prísť na rokovania s takou ponukou, aby upokojila súčasnú situáciu, umožnila Mostu-Híd pokračovať vo vládnej koalícii a zároveň tak garantovala stabilné vládnutie.

"Nebudem súhlasiť, aby vláda, ktorá by po nejakých nezhodách mala pokračovať ďalej, visela na šnúrkach od Kotlebových trenírok," zdôraznil Pellegrini. Na otázku, či je teda zmena na poste ministra vnútra hotová vec, odpovedal, že hotová vec to bude až vtedy, keď sa to povie verejne.

Robert Kaliňák
Zobraziť galériu (3)
Robert Kaliňák  (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

Poslankyňa NR SR Veronika Remišová (OĽaNO) je však presvedčená, že stabilitu krajiny ohrozuje práve strana Smer-SD a súčasná vláda. Poukázala, že ani nie po polroku od koaličnej krízy v súvislosti s eurofondmi je tu ďalšia koaličná kríza.

Politológovia majú jasno: Vybičovaná situácia! Toto je dôvod, prečo vyšli Slováci do ulíc

"Odchod Kaliňáka jednoducho nestačí. Policajný prezident musí s ním odísť tiež," zopakovala Remišová s tým, že ľudia si želajú zmenu vo všeobecnosti. Zároveň uistila, že záujmom opozície je v prvom rade vyšetrenie vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. "Aby sa Slovensko nadýchlo a aby Slovensko mohlo kráčať dopredu. A ľudia k tomu hovoria, že na to treba zmenu," dodala poslankyňa.

Veronika Remišová
Zobraziť galériu (3)
Veronika Remišová  (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Pellegrini ocenil pokojný a slušný priebeh piatkových zhromaždení.„Nie je to nič príjemné sledovať takú atmosféru, napriek tomu nebránime slobode slova, lebo za to by som sa hanbil,“ vyhlásil. Na záver zdôraznil, že vláda aj polícia urobí všetko preto, aby chytila páchateľov vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky. Remišová uzavrela, že vyšetrenie vraždy je aj v záujme opozície, „ľudia ale hovoria, že na to treba zmenu“.

Vzhľadom na mimoriadnu situáciu v Slovenskej republike a z úcty k obetiam vrážd, Jánovi Kuciakovi a jeho snúbenici Martine Kušnírovej, sa redakcia topky.sk rozhodla zrušiť diskusiu k tomuto článku.

Viac o téme: Smer-SDPeter PellegriniĽSNS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu