Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Politológovia majú jasno: Vybičovaná situácia! Toto je dôvod, prečo vyšli Slováci do ulíc

Protest v Bratislave
Protest v Bratislave (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Masová účasť na piatkových zhromaždeniach na Slovensku ukazuje na veľmi napätú a vybičovanú situáciu v spoločnosti, zhodujú sa politológovia Juraj Marušiak a Michal Horský.

Sestra Jána Kuciaka dojala dav v Bratislave: FOTO Dostali sme guľku priamo do srdca

Verejnosť tým podľa nich politikom rázne odkázala, že to "už takto ďalej nemôže fungovať". "Účasťou na zhromaždeniach sa zaraďujeme ku krajinám vo V4, kde svoj nesúhlas v uliciach vyjadrujú desaťtisíce ľudí," povedal Horský.

"Ľudia v uliciach v piatok ukázali, že činnosť najsilnejšej vládnej strany neprispieva k upokojeniu nálad, verejnosť žiada hlavné personálne zmeny," konštatoval Marušiak.

VIDEO Najväčšie zhromaždenia od revolúcie: Silné okamihy, tvrdý odkaz ľudí politikom

Takto početné zhromaždenia považujú politológovia za prirodzené. "Pretože naša krajina nie je zvyknutá na tak beštiálne vraždy mladých ľudí. Navyše išlo o novinára, ktorých spoločnosť vníma ako jednu zo záruk zachovania slobody a demokracie v štáte," dodal Horský.

V slovenských mestách, ale i svetových metropolách prišli do ulíc desaťtisíce ľudí, ktorí demonštrovali za "slušné Slovensko". Organizátori zhromaždení sú za dôkladné a nezávislé vyšetrenie vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Vzhľadom na mimoriadnu situáciu v Slovenskej republike a z úcty k obetiam vrážd, Jánovi Kuciakovi a jeho snúbenici Martine Kušnírovej, sa redakcia topky.sk rozhodla zrušiť diskusiu k tomuto článku.

Viac o téme: ProtestJán KuciakMartina Kušnírová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu