Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Asociácia hovorcov Slovenska je znepokojená z vraždy Kuciaka a jeho snúbenice

Investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľku Martinu Kušnírovú minulý týždeň zavraždili.
Investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľku Martinu Kušnírovú minulý týždeň zavraždili. (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Členovia Asociácie hovorcov Slovenska (AHS) vyjadrujú hlboké znepokojenie nad vraždou investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Zároveň vyzývajú orgány činné v trestnom konaní, aby zabránili takýmto "bezprecedentným zločinom na novinároch", a aby vynaložili maximálne úsilie na odhalenie páchateľov a tiež ľudí v pozadí zločinu.

  "Vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodine a blízkym. Mnohí z nás s Janom Kuciakom počas jeho novinárskej kariéry spolupracovali a chceme vzdať hold jeho novinárskej práci, ktorú vykonával vždy profesionálne a s novinárskou cťou," uviedol predseda asociácie Vladimír Machalík.

Asociácia dodáva, že ak chce Slovensko zostať demokratickou krajinou, musí zabezpečiť, aby jeden zo základných pilierov demokracie, slobodné média, mali priestor na nezávislú činnosť a pri odhaľovaní protištátnej činnosti mohli pôsobiť bez strachu z fyzickej likvidácie seba a svojich blízkych.

Za členov AHS znepokojenie vyjadrili Vladimír Machalík, Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, Ján Bača, U. S. Steel, Martin Jaroš, Japan Tobacco International, Patrícia Macíková, Úrad vlády SR, Marek Tettinger, Bratislava - Nové Mesto, Peter Švec, PSA Groupe Slovakia, Ľubomír Tuchscher, Slovenské združenie pre značkové výrobky, Milan Janásik, Generali, Michal Brat, Martinus, Tomáš Kráľ, ProCare a Svet zdravia, Ivan Kahanec, Asociácia poskytovateľov spotrebiteľakých úverov, Zuzana Eliášová, Ministerstvo zdravotníctva SR, Alexandra Doneva, Slovenská advokátska komora, Milan Vanga, SPP – distribúcia, a. s., Marek Gešo, Accenture, Gabriel Tóth, Penta, Jozef Plško, Jaguar Land Rover, Janka Burdová, Úrad podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu SR, Anna Jamborová Tkáčová, ČSOB, Beáta Dupalová Ksenzsighová, Union poisťovňa a Union zdravotná poisťovňa, Jana Jarošová, Poštová banka, Monika Hucáková, Slovenská akadémia vied, Diana Brodnianska, Slovenská banková asociácia, Lenka Bosá, Zuzana Ďuďáková, Zuzana Tichá, Martin Šebesta, Ľubomíra Chmelová.

Táto výzva je otvorená hovorcom a riaditeľom komunikácie aj mimo AHS z celého Slovenska. K vyhláseniu sa doposiaľ pridali Beatrice Szabóová, Úrad vlády SR a Erik Tomáš, Úrad vlády SR. Asociácia hovorcov Slovenska je nezávislou a apolitickou profesijnou organizáciou hovorkýň a hovorcov zo štátnej správy, samosprávy a súkromného sektora Slovenska. Svoju činnosť odštartovala v roku 2005. Zaoberá sa vzdelávaním a zvyšovaním kvality komunikačnej profesie hovorcu.

Viac o téme: Martina KušnírováJána KuciakAsociácia hovorcov Slovenska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu