Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Kandidatúru na starostu Petržalky ohlásil Miroslav Dragun

Miroslav Dragun Zobraziť galériu (4)
Miroslav Dragun (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA – Kandidatúru na starostu bratislavskej Petržalky dnes ohlásil ďalší kandidát, je ním občiansky aktivista Miroslav Dragun. V poradí je tak ôsmym kandidátom, ktorý sa v novembrových komunálnych voľbách bude uchádzať o hlasy Petržalčanov. Ako dnes Dragun povedal na brífingu pri zastávke električky Farského v Petržalke, kandidovať bude aj na post poslanca bratislavského mestského zastupiteľstva.

V najväčšej bratislavskej mestskej časti by chcel Dragun urobiť poriadok s parkovaním. Poznamenal tiež, že spoplatniť by chcel parkovanie áut tých ľudí, ktorí nemajú v Bratislave trvalý pobyt. Pri platení za parkovanie plánuje zvýhodniť Petržalčanov, naopak, platiť vyššie sumy by podľa neho mali majitelia áut bez trvalého pobytu v meste.

Miroslav Dragun
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

Výhody by v Petržalke mali mať aj mladé rodiny, rozdávať by im chcel príspevky pri narodení dieťaťa i pri ich nástupe do prvého ročníka základnej školy. Cieľom príspevkov je, aby si ľudia v mestskej časti prihlásili trvalý pobyt. Presadiť by chcel aj vytvorenie Národného parku Podunajsko i zriadiť funkciu hlavného architekta mestskej časti Petržalka.

Kandidatúru na starostu Petržalky tak k dnešnému dňu ohlásili ôsmi kandidáti. Okrem Draguna tak doteraz urobili námestníčka bratislavského primátora Ľudmila Farkašovská, vicestarosta Petržalky Ján Bučan, bratislavskí mestskí poslanci Oliver Kríž, Elena Pätoprstá, Marián Greksa a Ján Hrčka. Starostkou chce byť aj bývalá hlavná dopravná inžinierka Bratislavy Táňa Kratochvílová.

Miroslav Dragun
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

Starosta Petržalky Vladimír Bajan však zatiaľ neuviedol, či sa bude v novembrových komunálnych voľbách opäť uchádzať o post starostu najväčšej bratislavskej mestskej časti. „Pán starosta sa zatiaľ ku kandidatúre vyjadrovať nebude,“ uviedla Silvia Vnenková z tlačového oddelenia petržalského úradu.

V komunálnych voľbách v roku 2014 získal Vladimír Bajan 6 382 hlasov, volebná účasť v Petržalke dosiahla 28,35 percenta. V súčasnosti je Bajan petržalským starostom piatykrát a zároveň je aj poslancom bratislavského mestského i bratislavského krajského zastupiteľstva. Tohtoročné komunálne voľby sa uskutočnia v sobotu 10. novembra, uzávierka kandidačných listín je 11. septembra.

Miroslav Dragun
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

Viac o téme: VoľbyStarostaKandidát PetržalkaMiroslav Dragun
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu