Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Smer-SD podporuje kandidatúru Gromu na žilinského primátora

Igor Choma
Igor Choma (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

ŽILINA – Okresná organizácia strany Smer-SD v Žiline podporuje v nadchádzajúcich komunálnych voľbách kandidatúru nezávislého kandidáta Patrika Gromu na primátora Žiliny. Na tlačovej konferencii o tom v pondelok informoval primátor Žiliny Igor Choma.

"Dospeli sme k tomu po dlhodobej diskusii. Či už na okresnej úrovni strany či pri debate s občanmi, že je rozumné dať priestor nezávislým kandidátom. Nikde nie je garancia, že stranícky kandidát, nech už je akýkoľvek, prejde. Samozrejme, nie je garancia, že prejde akýkoľvek nezávislý, ktorého by sme chceli podporovať. Ale, ak je takýto trend na Slovensku, tak sa mu poďme prispôsobiť a urobme to tak, aby sme podporili dobrého a zvoliteľného kandidáta," povedal Choma, ktorý je zároveň predsedom okresnej organizácie Smer-SD.

Pripomenul, že Groma pôsobil štyri roky na poste zástupcu primátora. "Je to človek, ktorý vie, o čom je mesto, vie ako pokračovať. A pre mňa osobne je to určitá kontinuita v projektoch, ktoré sú k dnešnému dňu rozrobené," podotkol Choma. Groma oficiálne predstaví svoj program v piatok (14.9.) na tlačovej konferencii.

"Má 15 základných štruktúr - nová nemocnica, seniorské mestečko so štartovacími bytmi, podpora športu inak, podpora kultúry, nové stravovanie v školách. Chcem ísť cestou spájania a som ochotný prijať podporu každého pozitívne mysliaceho človeka či každej demokratickej politickej strany. Čiže, aj strany Smer. A som veľmi rád, že sa stotožnili aj s mojím volebným programom. Takisto chcem prijať aj v budúcnosti aj podporu iných politických strán či dokonca mojich protikandidátov. Myslím si osobne, že nastal čas, aby sme sa pre veci v komunále spájali," dodal Groma.

Viac o téme: VoľbyPrimátor Smer-SDŽilinaIgor Choma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu