Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Art Film Fest uvádzajú tancujúce postavičky

Tancujúce postavičky
Tancujúce postavičky

Art Film Fest prichádza tento rok v novej podobe, a to nielen obsahovej, ale aj vizuálnej. Prezentujú ho tancujúce postavičky v tvare čísla 17, čo korešponduje s aktuálnym ročníkom filmovej prehliadky. Vizuálnu koncepciu blížiaceho sa Art Film Festu, ktorý sa uskutoční od 20. do 27. júna v Trenčianskych Tepliciach a Trenčíne, mal v rukách študent tretieho ročníka katedry Vizuálnej komunikácie na Vysokej škole múzických umení v Bratislave Juraj Meszároš.

Stal sa víťazom súťaže Art Film Festu. Pôvodné zadanie spočiatku zahŕňalo iba vizuálnu identitu atraktívnej filmovej sekcie Americké tanečné filmy 80. rokov, ktorú bude osobne uvádzať choreograf a tanečník Ján Ďurovčík. Jeho príťažlivý návrh sa však rozšíril na celý festival. "Vytvoril som príbeh sedemnástky -- páru, prechadzajúceho tanečným procesom od jeho začiatku po koniec. Uvádza jednotlivé prvky fenoménu amerického tanečného filmu, rátajúc druhy tanca typické pre konkrétne filmy a tematické štandardy filmov," objasňuje Juraj Meszáros, autor vizuálu 17. ročníka Art Film Festu.

„Kompozíciu a výber prvkov som volil tak, aby ich cesta k divákovi bola čo najkratšia. Pozadie tvoria originálne šaty z 80-tych rokov, ktoré v detaile predstavujú oponu festivalu. Tá sa otvára aj tento rok pre návštevníkov s pompou a leskom," dodáva mladý tvorca, ktorý grafickú podobu vytváral s prihliadnutím na cieľovú skupinu návštevníkov festivalu. Tou sú najmä filmoví nadšenci a fajnšmekri. "Do tejto skupiny ľudí sa takisto zaraďujem a to bola aj hlavná pohnútka, prečo som sa zúčastnil tohto projektu," hovorí Meszároš.

Rozpohybovanú podobu v podobe klipu stvárnili známi slovenskí tvorcovia animovaných filmov Michal Struss a Ivana Zajacová. "Vychádzali sme z grafického vizuálu, ktorý bol navrhnutý pre celý Art Film Fest. Spotom chceme podporiť leitmotív tohtoročného Art Film Festu, ktorým je tanečná filmová sekcia. Aj preto sme použili citáciu zo slávneho Hriešneho tanca, keď na konci tancujú písmenká," vysvetľuje Struss.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu