Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

História Art Film Festu sa ukrýva v tvárach Sophie Loren aj Jozefa Kronera

(Zdroj: Art Film Fest)

BRATISLAVA - Art Film Fest prichádza každoročne v novej vizuálnej podobe. Nosnými fotografiami blížiaceho sa 20. ročníka sa stali portréty veľkých osobností strieborného plátna, ktoré si na Art Film Feste osobne prevzali ocenenie Hercova misia – Sophie Loren, Jozefa Kronera, Jeana-Paula Belmonda a Gérarda Depardieu. Ich tváre sú vyskladané z 2250 čiernobielych momentiek, vybraných z celej histórie Art Film Festu.

,,Počas devätnástich rokov navštívila Art Film Fest veľká plejáda známych osobností domáceho i svetového filmu. Pri rozhodovaní o vizuálnej koncepcii pre jubilejný ročník sme sa rozhodli vybrať štvoricu slávnych hercov. Myslím, že symbolické pripomenutie aspoň zopár známych tvárí, či už z reálnej návštevy alebo prostredníctvom ohromného množstva filmov odpremietaných v Trenčianskych Tepliciach a Trenčíne, veľmi vhodne akcentuje rozmer a význam nášho festivalu," povedal riaditeľ Art Film Festu Peter Nágel.

20. ročník Medzinárodného filmového festivalu Art Film Fest sa začína už 16. júna. Opäť ponúkne rôznorodý výber toho najpozoruhodnejšieho, čo za posledný rok vzniklo vo filmovom svete, snímky, ktoré sa k slovenským divákom dostanú po prvýkrát, filmy ocenené na prestížnych festivaloch, slovenské i české novinky, ale aj diela s exotickým nádychom vzdialených kontinentov.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu