Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Múza či hrôza? Veď vyzerá, že má v hlave pílu!

Grace Jones svojej extravagancii medze nikdy nekladie Zobraziť galériu (4)
Grace Jones svojej extravagancii medze nikdy nekladie

NEW YORK – Považujete Lady Gaga za kráľovnú provokácie a úchylných kostýmov? Buď patríte k mladším ročníkom, alebo ste zabudli na jamajskú speváčku a herečku Grace Jones (62). Tá svojím vzhľadom šokovala už v 80. rokoch, pokoj si však nedá ani v súčasnosti – stále z nej ide hotový des!

Muž či žena?! To sa pýtali mnohí, keď do šoubiznisu vtrhla ako uragán. Ebenové svalnaté telo takmer bez pŕs, krátky zostrih, tvrdé črty tváre a hlboký hlas nabádali k mnohým špekuláciám. Jedno sa Grace ale nedalo uprieť – bola výrazná a zaujímavá. Kráľ pop-artu, Andy Warhol, ju pasoval za jednu zo svojich múz a jej nevšedný zjav inšpiroval aj známeho fotografa Helmuta Newtona. „Najskôr bol šokovaný, že nemám prsia, potom mu to nevadilo, pretože sa zamiloval do mojich nôh,“ spomína na fotografa kontroverzná umelkyňa.
 
Možno desivá, ale všestranná! Grace mala v osemdesiatych rokoch niekoľko hitov, zahrala si vo filmoch ako Conan Ničiteľ (1984) či v bondovke Vyhliadka na smrť (1985) a na svoju dobu mala neuveriteľne avantgardné videoklipy. Postavila ich na nevšednom zjave aj najnemožnejších módnych kreáciách, ktorým dominovali rôzne neforemné pokrievky hlavy. Pre nevkusný outfit, v ktorom sa pohybovala aj v civilnom živote a špekulácie o jej sexuálnej orientácii sa stala vítaným terčom bulváru. „Mám rada ženy, ale nikdy som nemala vzťah so ženou. Rada však experimentujem a vždy som si myslela, že je dobré ostať otvorený vo veľa veciach,“ prezradila na seba Grace v jednom z posledných rozhovorov.
 
Je to žena extrémov! Experimentovala s drogami, ale napriek tomu je v skvelej fyzickej kondícii. Priatelia o nej hovoria, že tajomstvo jej mladistvosti je vo víne, sushi a v ustriciach. „Mám rada dobré biele víno s ustricami, pretože je to skvelé afrodiziakum,” poznamenala pre britský denník Guardian. Vďaka skvelej genetike má stále zachovalé telo a je pyšná na to, že je prirodzená - pod skalpel si neľahla. Sebavedomie jej rozhodne nechýba, v jednom z aktuálnych klipov k pesničke Love You to Life sa na krátku chvíľu ukázala dokonca polonahá. Grace teda zjavne ešte nepovedala posledné slovo!





Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu