Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

V Macau je najvyššia budova z kariet

Replika hotelového komplexu Venetian Macao Zobraziť galériu (4)
Replika hotelového komplexu Venetian Macao

NEW YORK - Ďalšiu rekordnú stavbu si na svoje konto pripísal Američan Bryan Berg, ktorý postavil najväčší dom z hracích kariet na svete. K svojim predchádzajúcim dielam tentoraz pridal repliku najväčšieho hotelového komplexu s megakasínem na svete - čínsky Venetian Macao.

Svoju stavbu umiestnil priamo do skutočného hotela stojaceho na Cotai Strip v Macau, čo je obdoba ulice zvanej Strip v Mekke hazardu v Las Vegas.

36-ročnému architektovi trvala stavba kartového domu 44 dní. Použil na neho 218 792 kariet, ktoré nijako nezlepoval, ani nepoužíval iný prostriedok na ich spevnenie. Dom vážiaci 272 kilogramov s rozmermi desaťkrát tri metre vraj stojí vďaka dômyselnej kombinácii hmotnosti kariet a jeho špeciálnemu postupu vytvárania mriežok z hracích listov.

"Bol to najambicióznejší projekt, do ktorého som sa kedy pustil," povedal Berg, náležite pyšný na svoj výtvor. "Je to skutočne ako naozajstný stavebný projekt, pretože sa musí myslieť na každú vec, na všetko, čo sa navzájom podopiera," povedal Berg.

K stavbám z hracích kariet ho vraj inšpiroval jeho starý otec, vášnivý kartový hráč. "Možno ja budem inšpiráciou pre niektorých návštevníkov Venetian Macao, aby sa pokúsili postaviť svoju vlastnú stavbu," povedal.

Za dobu, čo sa venuje nezvyčajnému koníčku, Berg postavil všeličo - vrátane kartových modelov katedrál, slávnych mrakodrapov a štadiónu. Domy z kariet začal Berg stavať, keď mal osem rokov a táto práca ho vraj úplne napĺňa.

Trpezlivý staviteľ sa vďaka svojim kartovým výtvorom zapísal aj do Guinessovej knihy rekordov. Prvýkrát to bolo už pred 18 rokmi av roku 2004 si v knihe rekordov vydobyl miesto vďaka svojej kartovej replike Popoluškinho zámku pre zábavný park Walt Disney World.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu