Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prepracovaným podvodom obrali kasína o milióny

ilustračné foto
ilustračné foto

WASHINGTON - Na takmer šesť rokov väzenia bol v pondelok v USA odsúdený muž, ktorý vytvoril prepracovaný systém podvodu, s ktorého pomocou obral americké a kanadské kasína o milióny dolárov. Oznámili to dnes tlačové agentúry s odvolaním sa na americké ministerstvo spravodlivosti.

Okrem trestu väzenia má odsúdený Phuong Quoc Truong tiež vrátiť takmer tri milióny dolárov, zaplatiť takmer šesť miliónov náhrady škôd a vrátiť majetok, ktorý vďaka podvodom získal - vrátane niekoľkých domov v USA a vo Vietname, vozidla značky Porsche, hodiniek Rolex alebo prívesku vykladaného diamantmi.

Truonga odsúdili za to, že vytvoril kriminálny podnik známy pod názvom "Organizácia Tran" so sídlom v San Diegu, ktorý podplácali krupierov a stráže v kasínach, aby im umožnili vykonať pripravený podvod. Ten sa odohrával na stoloch s blackjackom a bakaratom a zahŕňal "falošné miešanie", pri ktorom vznikali zhluky nepremiešaných kariet, ktorých poradie členovia organizácie poznali, a tak na ne mohli bez obáv vsádzať.

"Takýmto spôsobom členovia skupiny opakovane vyhrali tisíce dolárov," uviedlo ministerstvo spravodlivosti s tým, že podvod organizácia vyskúšala v najmenej 27 kasínach. Zatiaľ bolo v súvislosti s ním uznaných vinnými 37 obvinených.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu