Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO Policajný zásah v Zadkoch: Rómsky teror na sídlisku!

Muži zákona sa s vandalmi nemaznali
Muži zákona sa s vandalmi nemaznali (Zdroj: YouTube)

HAVÍŘOV - Nezastavia sa pred ničím! Rómsky klan na sídlisku Zadky v českom Havířove už roky terorizuje miestnych obyvateľov. Naposledy to zašlo až tak ďaleko, že sa neváhali postaviť ani policajtom, ktorí prišli na miesto robiť poriadky. Tí si museli zavolať posily a agresívnych mužov a hysterické ženy sa snažili spacifikovať. O tom, že to nemali vôbec ľahké, sa môžete presvedčiť na záberoch, ktoré natočil jeden z obyvateľov.

V pondelok večer bolo na Zadkoch poriadne rušno. Pred jedným z panelákov sa postupne schádzali všetky policajné hliadky mestskej aj republikovej polície, ktoré si nevedeli dať rady so skupinkou problémových obyvateľov. Tí sa snažili zabrániť zadržaniu ich dvoch príbuzných a silu v rukách im dodávala aj vysoká hladina alkoholu či povzbudivé slová hysterických družiek.

Policajti mali čo robiť, aby nezávideniahodnú situáciu udržali pod kontrolou, píše Karvinský denník. Keď sa traja z nich snažili jedného z opitých mužov posadiť do auta, spadli na ženu, ktorá sa v záchvate zvíjala na chodníku. S vypätím všetkých síl sa nakoniec mužom zákona opilcov podarilo naložiť do áut a previezť na oddelenie. Ani tam im však šialení príbuzní nedali pokoj. Odviezli sa za nimi taxíkmi a snažili sa prihovárať za opitých kolegov, strážcov zákon ale neobmäkčili.

"V danej veci policajti zahájili úkony trestného stíhania pre prečin výtržníctva a prečin násilia proti úradnej osobe," povedal policajný hovorca Miroslav Kolátek. Počiatok celého konfliktu tkvel podľa neho v rodinnej hádke, ktorá neskôr vygradovala a skončila útokmi na políciu. Prípad naďalej prešetrujú.

Rodina terorizuje celý panelák

Rómovia údajne panelák na sídlisku Zadky terorizujú už niekoľko rokov a miestni obyvatelia sa rozhodli proti ním spísať aj petíciu. "Máme strach. Stále sú s nimi problémy, vyhrážajú sa nám. Bojíme sa púšťať deti von," sťažujú sa nájomníci. Podľa obyvateľov nie sú agresívni len chlapi a ženy, ale aj malé deti. 

"Tie hádky sú každodenné. My máme mentálne postihnuté dieťa a toho večného hluku sa bojí. Nedokážem pochopiť, prečo sa s nami nevedia zžiť. Nech im dá niekto nejaké desatero slušného chovanie," hovorí ďalší. Zdá sa, že prianie nespokojných nájomníkov sa čoskoro naplní. Podľa dostupných informácií má totiž neprispôsobivej rodine končiť nájomná zmluva a radnica im ju zrejme nedovolí predĺžiť.

Rómovia útočia na policajtov

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu