Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Hrdinka učiteľka: Pod oknami sa strieľa, ona deti zabáva spevom!

Martha Rivera Alanis (vpravo) deti zabáva spevom. Zobraziť galériu (5)
Martha Rivera Alanis (vpravo) deti zabáva spevom.

MONTERREY – Hrdinský čin sa jej uprieť rozhodne nedá. V mexickom Monterrey učiteľka Martha Rivera Alanis odpútala pozornosť predškolákov spevom počas streľby, ktorá v tom čase prebiehala priamo pod oknami škôlky. Vďaka učiteľkinej duchaprítomnosti a rozvážnej reakcii sa jej podarilo deti uchrániť pred traumou. Za jej odvahu ju ocenili.

V piatok ráno Martha Ivette Rivera Alanis vyučovala svoju predškolskú triedu, keď sa zrazu zvonku ozvala streľba. Päť a šesťročným deťom rýchlo prikázala, aby si s ňou ľahli na zem a zostali ticho. Celú situáciu si natočila na mobil. Deti sa spočiatku vystrašene obracali k oknám, odkiaľ počuli výstrely. „Nie, láska, nič sa ti nestane. Polož si svoju maličkú hlavičku na zem,“ upokojovala ustarostené dievčatko Alanis a začala spievať o dažďových kvapkách z čokolády, ktoré deti chytia ústami. Vďaka rozumnému vyriešeniu situácie, v škôlke nedošlo k hroziacemu nešťastiu. „Jediné, na čo som myslela, bolo ich uchrániť pred tým hlukom,“ vysvetľovala neskôr učiteľka.

Keď potom v pondelok prišla do areálu školy, čakal na ňu potlesk kolegov a rodičov zachránených detí, ktoré jej darovali kyticu kvetov. Samotný guvernér severomexického štátu Nuevo León ju vyznamenal za „statočnosť, obetavosť a odvahu v riskantnej situácii“. „Samozrejme, že som sa bála. Ale poviem vám, moje deti mi dodali odvahu,“ vyhlásila Alanis. Pri prestrelke blízko škôlky prišlo o život 5 ľudí.

Učiteľka hrdinka


Hrdinka Martha Rivera Alanis
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu