Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zabarikádoval sa v izbe a 8 mesiacov nešiel do školy!

Ben odmieta kvôli hluku chodiť do školy Zobraziť galériu (2)
Ben odmieta kvôli hluku chodiť do školy

WEDNESFIELD - Jedenásťročný Ben Baldwin vynechal osem mesiacov zo školy, pretože tvrdí, že tam bol príliš veľký hluk. Zo strachu sa navyše zabarikádoval vo svojej izbe.

Chlapec, ktorý trpí poruchami učenia, podľa lekárov vykazuje známky autizmu. Jeho matka Dawn (47) preto požiadala úrady, aby jej pomohli nájsť vhodnejšie školské zariadenie, alebo aby jej dovolili syna učiť doma. Tie ju však varovali, že ak jej syn nenastúpi do Westcroft Sports College, školy, ktorú navštevujú deti s fyzickým, resp. mentálnym postihnutím, bude jej za Benovo záškoláctvo hroziť vysoká pokuta, v horšom prípade nepodmienečný trest.

"Pokúšala som sa syna presvedčiť, aby tam (do školy) išiel. Ale povedal mi, že sa veľmi bojí hluku, a že je tam príliš veľa detí," vysvetľuje Dawn. "Zavrel sa v izbe a pred dvere dal knižnicu, aby som nemohla vojsť dovnútra."

Postoj úradov sa matke troch synov vôbec nepozdáva. "Keď som sa im zmienila o možnosti učiť Bena doma, povedali mi, som príliš hlúpa, a že nemám dostatok peňazí na to, aby som tak mohla urobiť," povedala. Súčasná situácia ju hnevá a spôsobuje jej depresie. "Namiesto toho, aby ma vláčili po súdoch, mohli tie peniaze radšej investovať rozumnejším spôsobom. Napríklad nájsť spôsob, ako vyriesiť môj a Benov problém," domnieva sa Dawn.

Mestský zástupca odboru pre vzdelávanie s ňou ale nesúhlasí. "Prípad sme prešetrili a môžem potvrdiť, že Westcroft Sports College je pre Bena tým najvhodnejším zariadením. Iné školy by mu taký komfort nedokázali poskytnúť," uviedol Tim Westwood. Podnikanie právnych krokov vidí ako posledné riešenie, avšak v prípade, že Ben do školy v najbližších dňoch nenastúpi, budú nútení celú záležitosť postúpiť súdu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu