Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Tyran učiteľom: Žiakov ťahal za vlasy a bil pravítkom!

Učiteľ ťahal dievča za vlasy Zobraziť galériu (3)
Učiteľ ťahal dievča za vlasy (Zdroj: Sky News)

LONDÝN/BRATISLAVA - Šokujúce video zachytáva agresívneho učiteľa, ktorého po uverejnení záberov zatkli. Egypťan Magdi el-Shaaer zlomyselne ťahá za vlasy a bije pravítkom najmenej desať malých žiakov. Ostatní dospelí v miestnosti sa ich nezastali.

Malí študenti, ktorí môžu mať okolo päť rokov, sú postavení v rade pri učiteľskom stolíku a čakajú, kým im el-Shaar skontroluje domáce úlohy. Učiteľ na nich najprv nakričí v arabčine a každého potom vyobšíva buď dreveným pravítkom po ruke, alebo za krkom.

Dievčatko v ružom, ktoré sa ho evidentne bojí a nechce dostať bitku, muž opakovane udrie a ťahá za vlasy.  Miestami je spoza kamery počuť uchechtávanie. Na konci záznamu možno vidieť aj ďalších dvoch dospelých, z toho jednu ženu v burke, ktoré na obranu detí ani nepípnu.

Video sa objavilo na internete minulý mesiac a vyvolalo pobúrenie po celom svete, čo viedlo k učiteľovmu zatknutiu.

Podľa miestnych médií el-Shaar na svoju obranu povedal, že fyzické týranie je najlepším prostriedkom na výchovu detí, a to obzvlášť po januárovej revolúcii vedúcej k zosadeniu prezidenta Husního Mubaraka, ktorý vládol v krajine 32 rokov.

Egyptský školský systém je notoricky známy tým, že učitelia používajú v triedach fyzické násilie. V roku 2008 zatkli učiteľa, ktorý študenta zbil s pravítkom a potom ho udrel do brucha za trest, že si údajne neurobil domácu úlohu. Na následky srdcového zlyhania chlapec zomrel.

Učiteľ bil deti

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu