Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Záhadná smrť krásnej herečky (†43): Podozrivá výpoveď manžela... Detaily nesedia!

Natalie Wood Zobraziť galériu (3)
Natalie Wood (Zdroj: Jaguar Productions)

HOLLYWOOD - Dozvie sa svet niekedy pravdu? Smrť herečky Natalie Wood bola najprv označená za nehodu, no mnohým sa zdala podozrivá. Polícia prípad otvorila po 30 rokoch a neskôr opäť v roku 2018. Podľa vyšetrovateľov manžel svoju výpoveď menil a nesedela s tým, čo hovorili iní svedkovia.

Natalie Wood sa narodila 20. júla 1938 ako Natalia Nikolajevna Zacharenko. K herectvu sa dostala už ako 4-ročné dievčatko. Už v tom  čase jej producenti zmenili meno na Wood. 

Galéria: Natalie Wood

Vo filmovaní pokračovala ja ako tínedžerka a neskôr dospelá. Zahrala si vo filmoch ako Zázrak v New Yorku, Hviezda, Rebel bez príčiny, Stopári, West Side Story, Veľké závody, Zakázaný majetok, Kandidát. Objavila sa aj v niekoľkých seriáloch. 

Natalie sa koncom roka 1957 vydala za kolegu Richarda Wagnera, v apríli 1962 však prišiel rozvod. V máji 1969 si vzala britského producenta, ktorému porodila dcéru Natashu, ale už v apríli 1972 sa rozviedli. 

V tom roku sa dala opäť dokopy s Wagnerom a znovu sa vzali v júli 1972. O dva roky neskôr prišla na svet ich dcéra Courtney. 

Natalie Wood a Richard Wagner
Zobraziť galériu (3)
Natalie Wood a Richard Wagner  (Zdroj: HBO Documentary Films)

Natalie Wood zomrela 29. novembra 1981. Stalo sa tak počas výletu na jachte, pričom herečka nevedela plávať a na plavbu sa jej pôvodne ani nechcelo ísť. Jej telo bolo objavené asi kilometer a pol od jachty. Polícia najprv toto úmrtie uzavrela ako nehodu. 

Mnohým sa to však nezdalo. Jej priatelia si nevedeli predstaviť, prečo by sa vybrala potme na palubu, keď sa vody tak bála. V roku 2011 bol prípad znovu otvorený, pričom sa prešetrovalo podozrenie z vraždy voči Richardovi Wagnerovi. Bol vyhlásený za nevinného. 

Ďalšie otvorenie prípadu prišlo opäť v roku 2018, keď kapitán lode poskytol nejaké nové fakty, na ktoré si údajne spomenul. Samotný Wagner odmietol znovu vypovedať. John Corina z úradu losangeleského šerifa sa v rozhovore pre CBS News vyjadril, že jeho predchádzajúce výpovede sa nezhodujú s tvrdeniami ostatných svedkov. „Nevidel som, že by uviedol detaily, ktoré by sa zhodovali s tými od ostatných svedkov tohto prípadu. Myslím, že nepretržite po troche menil svoj príbeh a jeho verzia udalostí nedáva zmysel,“ uviedol policajt. 

Skutočnú pravdu sa však už asi nikto nikdy nedozvie. 

Natalie Wood
Zobraziť galériu (3)
Natalie Wood  (Zdroj: CBS)

Viac o téme: Natalie Wood
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu