Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Druhý manžel českej speváčky: Neuniesol jej slávu... Rýchly rozvod!

Jaromír Mayer Zobraziť galériu (2)
Jaromír Mayer (Zdroj: YouTube)

PRAHA - Speváčka Eva Pilarová bola trikrát vydatá. Jej druhým manželom bol spevák Jaromír Mayer. Rozviedli sa však pomerne rýchlo. Údajne neuniesol, že je oveľa slávnejšia.

Jaromír Mayer sa narodil 22. júla 1943. Hoci jeho mama pôsobila na umeleckej škole, on smeroval na učilište a pracoval pre české železnice. 

Galéria: Jaromír Mayer

Neskôr sa ale predsa len dostal k spevu a dokonca na istej súťaži skončil štvrtý. Nakoniec sa stal náhradníkom Karla Gotta, keď opustil známy orchester. 

Pustil sa do štúdia na konzervatóriu a hneď jeho prvá pieseň Jedna slza na tvé tváři sa stala hitom. Jeho kariéra sa okamžite rozbehla... 

Rovnako ako mnohí speváci v tom čase sa uplatnil aj v divadle. V Semafore spoznal Evu Pilarovú, staršiu o 4 roky. Naspievali spolu niekoľko songov, mali aj vlastný televízny program. Väčší záujem však bol práve o Pilarovú. „Väčšina chlapov neunesie, keď je manželka úspešnejšia. Ako sme si povedali áno, vzalo všetko rýchly spád. Po roku a niečo sme sa v tichosti rozvádzali,” povedala kedysi speváčka.

Eva Pilarová a Jaromír Mayer
Zobraziť galériu (2)
Eva Pilarová a Jaromír Mayer  (Zdroj: ČT)

Jaromír sa po rozvode vydal na sólovú dráhu. Naspieval hity ako Malý přítel z města N, Hej, Madlén, Když slunce jde spát či Hospůdko známá. Vystupoval s viacerými kapelami a tiež  začal pracovať pre vydavateľstvo Supraphon. Napokon v druhej polovici 80. rokov emigroval do Nemecka a neskôr sa s rodinou presunul do Kanady. Podľa svedectva speváka Karla Černocha tam pracoval pre naftársku firmu a hudbe sa venoval len vo voľnom čase. Jeho syn Martin sa v Kanade stal uznávaným klaviristom a skladateľom.

Viac o téme: Jaromír Mayer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu