Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Známy český herec: 10 rokov neprehovoril so synom... Odmietol mu pomôcť!

Jaromír Hanzlík Zobraziť galériu (3)
Jaromír Hanzlík (Zdroj: CT)

PRAHA - Má jediného syna, no 10 rokov spolu neprehovorili. Jaromír Hanzlík mu vraj odmietol pomôcť, keď mal finančné problémy.

Jaromír Hanzlík sa narodil 16. februára 1948. Rodičia sa mu rozviedli, keď mal tri roky. Jeho otec pôsobil v divadle, neskôr v kabarete a mama bola pracovníčkou Českej televízie, kde pôsobila ako asistentka réžie v detských programoch. Často do komparzu brala práve aj svojho syna. 

Galéria: Filmové zábery Jaromíra Hanzlíka

Aj v televíznych filmoch sa objavil už ako dieťa. Prvú väčšiu úlohu dostal ako 17-ročný v snímke Finský nůž, kde hral aj jeho otec. V roku 1966 bol prijatý na DAMU, no kým stihol nastúpiť do školy, dostal ponuku na divadelný angažmán, ktorú sa nakoniec rozhodol prijať. 

Televíznym divákom je známy z mnohých snímok, napríklad Slasti Otce vlasti, Noc na Karlštejně, Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách, Léto s kovbojem, Postřižiny, Slavnosti sněženek, Lucie, postrach ulice, Pokoj v duši, Gangster Ka. 

Objavil sa v seriáloch ako Taková normální rodinka, Žena za pultem, Nemocnice na kraji města, Dobrá voda, Sanitka, My všichni školou povinní, Synové a dcery Jakuba skláře, Cirkus Humberto, Cirkus Bukowsky, Až po uši. 

Známy český herec: 10
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FS Barrandov)

Jeho prvou a jedinou manželkou sa stala zdravotná sestra Jaroslava, ktorú prebral spevákovi Václavovi Neckářovi.  Z manželstva vzišiel syn David. Neskôr prebral Janu Brejchovú kolegovi Vlastimilovi Brodskému. Mal vzťah aj s prvou českou kráľovnou krásy z roku 1966 Dagmar Silvínovou, kvôli ktorej sa odsťahoval do Švajčiarska. Po návrate si našiel partnerku Lenku Kozlovú.

So svojím jediným synom sa herec 10 rokov nerozprával. Pohádali sa pre reštauráciu, ktorú mal David v dome svojho otca. Keď sa dostal do finančných ťažkostí, požiadal otca o zníženie nájomného, ten však nesúhlasil. Hádka a nezhody spôsobili, že Hanzlík nebol synovi ani na svadbe. 

Neskôr sa uzmierili. „Prešli sme si celkom tŕnistou cestou v našom vzťahu od môjho detstva cez pubertu, vzdor a cestu naspäť k porozumeniu. Až do takého stavu, aký máme dnes, ktorý je priateľský,” uviedol David v dokumente Léta s Jaromírem Hanzlíkem, ktorý pred pár dňami odvysielala Česká televízia. „Otec je veľkorysý a zároveň je pomerne zložitý. Je naozaj strašne prísny, a to ako na svoje okolie, tak zároveň aj na seba,” opísal svojho otca. 

Známy český herec: 10
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ČT)

Viac o téme: Jaromír Hanzlík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu