Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Túžil po nej herecký sexsymbol: Vyzliekol sa pred ňou a... Ona nič!

Ivana Andrlová Zobraziť galériu (4)
Ivana Andrlová (Zdroj: ČT)

PRAHA - Kedysi bola jednou z najčastejšie obsadzovaných herečiek v televízii aj vo filmoch. V začiatkoch jej kariéry po nej túžil Jan Čenský, ktorý očaril mnohé ženy pri obrazovkách. Herečku Ivanu Andrlovú však nie!

Ivana Andrlová sa narodila 28. októbra 1960 v pardubickom kraji. Hneď po základnej škole však zamierila do Prahy, kde navštevovala konzervatórium. Hneď potom bola angažovaná do jedného z divadiel. 

Galéria: Ivana Andrlová

Pred kamerami debutovala v televíznom filme Podnájemníci v roku 1976. Neskôr účinkovala v mnohých rozprávkach. Objavila sa napríklad v snímkach ako Otec nebo bratr, Princové jsou na draka, Vítr v kapse, Studentská balada, Mladé víno, Co takhle svatba, princi?, Špindl 2. 

Ivana Andrlová hrala aj v seriáloch 30 případů majora Zemana, Dnes v jednom domě, Dobrá voda, Létajíci Čestmír, Sanitka, Chlapci a chlapi, Náhrdelník, Stopy života, Jitřní záře. 

Ivana Andrlová a Lukáš Vaculík
Zobraziť galériu (4)
Ivana Andrlová a Lukáš Vaculík  (Zdroj: FS Barrandov)

Uplatnila sa aj v dabingu, za postavu Ally Mcbealovej získala Cenu Františka Filipovského. Okrem toho zaznel jej hlas v seriáloch Nemocnica Chicago Hope, Walker, Texas Ranger, To je vražda, napísala, Melrose Place, Divoký anjel, Dallas a mnohých ďalších, ako aj v množstve filmov. 

Už na škole po nej pokukával Jan Čenský, ktorý ale talentové skúšky urobil až na druhý pokus, a tak chodil o ročník nižšie. „Ivanku som stretával na chodbách, slintal som ako mlsný bernardín, ale ona si ma vôbec nevšímala,” posťažoval sa kedysi herec. 

Ako nedávno doplnil, dúfal, že jeho šance rapídne zvýši spoločné nakrúcanie inscenácie Příliš mladí na lásku. „Zrazu som dostal scenár a dozvedel som sa, že budú posteľové scény, kde nebudeme celkom oblečení. A ja som vtedy ešte robil atletiku, tak som sa ešte mohol vyzliekať,” uviedol v Pohádkových 7 pádech Honzy Dědka. 

Túžil po nej herecký
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: CT)

Lenže nevyšlo to! „Hovoril som si, že si ma možno v tej posteli všimne, ale nevšimla,” smial sa s odstupom rokov. Neskôr spolu nakrúcali aj rozprávku Princové jsou na draka. „Tam som vedel, že už je to márne. navyše v tom čase už mala nejakého muzikanta, tak mala oči iba pre neho,” prezradil. 

Andrlová sa nakoniec vydala za kolegu Ivana Vyskočila, s ktorým má dcéru Michaelu. Niekoľko rokov po jej narodení sa však rozviedli. 

Ivana Andrlová
Zobraziť galériu (4)
Ivana Andrlová  (Zdroj: TV Nova)

Viac o téme: Ivana Andrlová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu