Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dve operácie za dva dni a SMRŤ: Hercova rodina žaluje chirurga!

Bill Paxton Zobraziť galériu (4)
Bill Paxton (Zdroj: Warner Bros.)

LOS ANGELES - Herec Bill Paxton sa v jeden deň podrobil operácii srdca a na ďalší mu ešte "opravovali" srdcovú tepnu. Zomrel pár dní po zákrokoch 25. februára 2017. Rodina neskôr zažalovala chirurga a v marci 2022 by sa malo začať súdne konanie v tomto prípade.

Bill Paxton sa narodil 17. mája 1955. Rodák z mesta Fort Worth v štáte Texas, hral mnoho nezabudnuteľných úloh. Objavil sa v desiatkach filmov a televíznych programov. A zdá sa, akoby bol všade, kde sa tvorili dejiny, či už na filmovom pláne alebo mimo neho.

Galéria: Bill Paxton

Ako malý chlapec stál v dave, ktorý vítal prezidenta Johna F. Kennedyho v Texase ráno 22. novembra 1963, niekoľko hodín pred zavraždením Kennedyho v Dallase. Ako mladík pracoval na umeleckom oddelení Rogera Cormana, kráľa medzi producentmi "béčkových" filmov, ktorý pomohol odštartovať kariéru veľkého počtu hercov i filmárov.

K Paxtonovým filmom patria niektoré výrazné diela kinematografie z posledných 40 rokov, od Titanicu a Apolla 13 až po Terminátora a Votrelcov. Vyslúžil si tri nominácie na ocenenie Zlatý glóbus za výkon v úlohe polygamistu v seriáli televízie HBO Big Love.

Dve operácie za dva
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Universal Pictures)

Kariéru vo filmovej branži začal v 70. rokoch minulého storočia v umeleckom tíme spomínaného producenta Cormana, potom dostal šancu postaviť sa pred kamery. Rýchlo sa stal obľúbencom režiséra Jamesa Camerona - v 80. a 90. rokoch sa objavil v jeho filmoch ako Terminátor, Votrelci a Titanic.

Dve operácie za dva
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: 20th Century Fox)

Paxton hral napríklad aj vo filme Twister a v majstrovskej dráme Jednoduchý plán, ktorá bola podľa niektorých odborníkov jeho najlepšou voľbou v kariére. Režíroval mysteriózny film Lovec démonov (2001), kde si tiež zahral.

Paxton bol obľúbený v celom Hollywoode a patril k najviac zaneprázdneným hercom filmového priemyslu. Raz vyhlásil, že najťažšou časťou jeho kariéry nie je samotná práca, ale čas medzi filmovačkami.

Herec zomrel 25. februára 2017 po tom, čo absolvoval dve operácie za dva dni. V detstve mu reumatická horúčka poškodila srdcovú chlopňu, bolo potrebné operovať mu srdce aj zväčšenú aortu (srdcová cieva). Na ďalší deň podstúpil operáciu poškodenej tepny. 

Jeho stav sa však po zákrokoch zhoršoval, až utrpel masívny infarkt. Rok po hercovej smrti jeho rodina zažalovala chirurga, ktorý operáciu vykonával. Proces by sa mal začať v marci. 

Dve operácie za dva
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: CBS)

Viac o téme: Bill Paxton
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu