Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Známa herečka je lesbička: Svadba po 42 rokoch!

Lilly Tomlin Zobraziť galériu (3)
Lilly Tomlin (Zdroj: Showtime)

LOS ANGELES - Keď herečka Lilly Tomlin začala v 70. rokoch chodiť so scenáristkou a spisovateľkou Jane Wagner, v médiách sa sexuálna orientácia príliš neriešila. Nikdy svoju homosexualitu oficiálne nezverejnila, ale ju nijako ani netajila. V roku 2013 sa tieto dve dámy po 42 rokoch vzťahu vzali.

Lilly Tomlin sa narodila 1. septembra 1939. Po škole sa chystala študovať medicínu, ale nakoniec sa vybrala na umeleckú dráhu. Robila stand-up a bola jednou z prvých ženských komikov. 

Galéria: Lilly Tomlin

V televízii prerazila koncom 60. rokov v seriáli Laugh-in. Následne mala tri vlastné šou a zbierala ceny Emmy jednu za druhou. Medzitým sa venovala aj hudbe a za svoj album získala cenu Grammy. A tiež je držiteľkou ceny Tony za svoje pódiové vystúpenia. 

Pred kamerami debutovala vo filme Nashville a hneď získala nomináciu na Oscara. Účinkovala napríklad vo filmoch Posledné predstavenie, Tiene a hmla, Hráč, Čaj s Mussollinim, Kid, Ružový panter 2, Spider Man: Paralelné svety. Objavila sa vo viacerých známych seriáloch v epizódnych úlohách, okrem toho ju diváci mohli vidieť v Zúfalých manželkách, Malibu County a naposledy v seriáli Grace a Frankie. 

Lilly Tomlin
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Cliff Lipson)

V marci 1971 sa zoznámila so spisovateľkou Jane Wagner. Keď Lilly videla seriál, ku ktorému Jane napísala scenár, prizvala ju k spolupráci na svojej šou. Svoj vzťah nikdy oficiálne neoznamovali. „Určite som nikdy nezvolávala tlačovú konferenciu alebo niečo podobné. Vtedy sa o tom nepísalo. V roku 1977 som bola na obálke Time a v rovnaký týždeň som mala veľký rozhovor v Newsweeku. V jednom magazíne sa písalo, že žijem sama, v tom druhom, že žijem s Jane Wagner,” komentovala ich začiatky Tomlin. 

31. decembta 2013 sa po 42 rokoch zosobášili počas súkromného obradu v Los Angeles. 

Lilly Tomlin
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Netflix)

Viac o téme: Lilly Tomlin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu