Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nešťastie herečky z Pipi Dlhej Pančuchy: Zrazilo ju auto, spadla z javiska a potom... Dva druhy rakoviny!

Eileen Brennan Zobraziť galériu (3)
Eileen Brennan (Zdroj: Paramount Pictures)

BURBANK - Oceňovaná herečka Eileen Brennan môže byť divákom známa z filmov Nové dobrodružstvá Pipi alebo Vojačka Benjaminová. Dnes by sa dožila 89 rokov, prehrala však boj s rakovinou. Najprv porazila rakovinu pŕs, potom však choroba zasiahla mechúr.

Eileen Brennan sa narodila 3. septembra 1932, jej mamou bola Regina "Jeanne" Menehan - herečka z nemých filmov. V New Yorku vyštudovala Americkú akadémiu dramatických umení. 

Galéria: Eileen Brennan

Už počas štúdia začala pôsobiť v divadle. Vo filmoch začala hrať v druhej polovici 60. rokov a čoskoro sa stala veľmi známou herečkou vo vedľjších úlohách. 

Zahrala si vo filmoch ako Posledné predstavenie, Strašiak, Podraz, Vražda na večeru, Vojačka Benjaminová, Stopa, Nové dobrodružstvá Pipi, Miss špeciálny agent 2: Krásna a nebezpečná. Objavila sa napríklad v seriáloch Kojak, To je vražda, napísala, Magnum, Walker, Texas Ranger, Pohotovosť, V siedmom nebi, Will a Grace.

Eileen Brennan
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Columbia Pictures)

V roku 1982 utrpela herečka viaceré zranenia, keď ju na ceste z reštaurácie zrazilo auto. Tri roky bola vyradená z hereckého života a musela navyše prekonávať aj závislosť od liekov na bolesť. V roku 1989 zas spadla z javiska a zlomila si nohu. 

V roku 1990 Eileen diagnostikovali rakovinu prsníka, nad ktorou sa jej podarilo zvíťaziť. Rakovina však udrela znova a na inom mieste. Umelkyňa zomrela 28. júla 2013. Ako uviedol jej hovorca, príčinou smrti bola rakovina mechúra. 

Eileen Brennan
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Warner Bros.)

Viac o téme: Eileen Brennan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu