Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Zo syna slovenského "mafiána" je riadny fešák: Pri narodení nevážil ani 1 kg!

Peter Batthyány Zobraziť galériu (6)
Peter Batthyány (Zdroj: Instagram)

BRATISLAVA - Peter Batthyány, ktorý dnes oslavuje svoje 55. narodeniny, je Slovákom veľmi dobre známy. Srdcia fanúšikov si získal ako mafián Banán a teta Márgit v seriáli Mafstory, či ako policajný kapitán Maroš Nagy v počine Profesionáli. A hoci talentovaného tanečníka a herca poznáme ako veselého človeka, v živote si prešiel aj poriadne náročnými chvíľami.

Peter Batthyány sa narodil 25. júla 1966 v Bratislave. Z otcovej strany je pokračovateľom šľachtického rodu Batthyanyovcov. Jeho babka pochádzala zo slávneho budapeštianskeho rodu Széchényiovcov.

Vyštudoval džokejskú školu a istý čas bol profesionálnym dostihovým jazdcom. Avšak chýbala mu potrebná výška, takže sa jeho kroky začali uberať iným smerom. Peter sa venoval tancu, vďaka ktorému sa dokonca stal majstrom Európy v electric boogie.

VIDEO: Peter Batthyány predviedol svoje tanečné nadanie aj v šou Neskoro večer.

Peter Batthyány predviedol svoje tanečné umenie aj v šou Neskoro večer. (Zdroj: RTVS)

Jeho herecké začiatku siahajú do divadiel Stoka a Ludus. Pôsobil tiež v GUnaGU. Mnohí Slováci si ho spájajú s dvojrolou v obľúbenom jojkárskom seriáli Mafstory, kde stvárnil svojského Banána a jeho mamičku Márgit. Rovnako úspešný bol aj počin Profesionáli z policajného prostredia, kde stvárnil kapitána Maroša Nagya. 

VIDEO: Peter Batthyány ako mafián Banán. UPOZORNENIE! Úryvok obsahuje vulgarzimy. 

Peter Batthyány ako mafián Banán. UPOZORNENIE! Úryvok obsahuje vulgarizimy (Zdroj: TV Joj)

V posledných rokoch sa Batthyány z televíznych obrazoviek vytratil. Istý čas skúšal šťastie ako youtuber. 

Čo sa týka súkromia, s prvou manželkou Jarmilou má dcéru Petru. Ich vzťah bol dlhé roky komplikovaný, avšak napokon si k sebe našli cestu. 

Peter Batthyány s dcérou Petrou.
Zobraziť galériu (6)
Peter Batthyány s dcérou Petrou.  (Zdroj: Jan Zemiar)

S druhou, dnes už tiež exmanželkou, Dagmar ho spája syn Matúš. Prominentná dvojica sa v rozhovoroch nikdy netajila tým, že ho príchod na svet bol poriadne dramatický. Matúš sa narodil v šiestom mesiaci tehotenstva s krvácaním do mozgu. Vážil len 990 gramov. Je takmer zázrak, že prežil,“ prezradila pre Šarm blondínka, ktorá mnohým mamičkám s podobným osudom dodáva nádej. „Musela som pracovať s jeho mozgovými štruktúrami, aby ich správne využíval. Bolo to pre nás aj pre lekárov náročné. Potreboval neustálu opateru a pomoc. A tej sa mu, našťastie, dostalo,“ dodala.

Matúš síce trpí dyslexiou a dysgrafiou, avšak vyrástol z neho ozaj sympatický mladý muž, ktorý robí rodičom nepochybne radosť.  

Batthyányho druhá manželka - Dagmar so synom Matúšom, ktorý pri narodení vážil len 990 gramov.
Zobraziť galériu (6)
Batthyányho druhá manželka - Dagmar so synom Matúšom, ktorý pri narodení vážil len 990 gramov.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Viac o téme: Peter Batthyány
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu