Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zo slávneho Francúza je dnes starý tučko: Aha, aký bol kedysi fešák!

Gérard Depardieu Zobraziť galériu (10)
Gérard Depardieu (Zdroj: SITA)

MORDVIANSKO - Gérard Depardieu patrí medzi hviezdy filmového plátna, ktoré netreba nikomu predstavovať. Na konte má účinkovanie v mnohých počinoch a typická je pre neho jeho zavalitá postava. Talentovaný herec dnes oslavuje 72. narodeniny. Pozrite sa s nami, ako vyzeral v začiatkoch svojej kariéry.

Gérard Depardieu sa narodil 27. decembra 1948 v Francúzsku. Ako pred pár rokmi priznal. Bol nechceným dieťaťom a jeho rodičia sa ho ešte pred narodením usilovali zbaviť. Bol jedným zo šiestich detí a jeho detstvo bolo dosť problémov. Zo školy odišiel ako 12-ročný a pohyboval sa medzi rôznymi delikventami a sám sa zaplietol do drobných krádeží a bitiek. Istý čas dokonca strávil vo väzení. 

Stretnutie s istým mladíkom, ktorý študoval herectvo mu zmenilo život. Na jeho odporúčanie skúsil šťastie v hereckom kurze a už vtedy vraj predviedol svoje nadanie a talent. 

Gérard Depardieu bol v mladosti takýto fešák.
Zobraziť galériu (10)
Gérard Depardieu bol v mladosti takýto fešák.  (Zdroj: profimedia.sk)

Ako 19-ročný sa oženil s o osem rokov staršou Elisabeth Guignot, s ktorou mal dve deti. Dcéru Juliu a syna Guillaumea, ktorý v roku 2008 zomrel na akútny zápal mozgu a pľúc. 

Spočiatku pôsobil na divadelných doskách, účinkoval v pár filmoch. V roku 1974 však uzrel svetlo sveta kontroverzný počin Going Places, v ktorom bol zobrazený napríklad aj nezáväzný sex, a meno Gérard Depardieu bolo opäť o čosi známejšie. 

Gérard Depardieu, Miou-Miou a Patrick Dewaere v počine Going Places.
Zobraziť galériu (10)
Gérard Depardieu, Miou-Miou a Patrick Dewaere v počine Going Places.  (Zdroj: UPF)

V 80. rokoch nakrúcal zhruba 5 filmov ročne a radil sa medzi najväčšie hviezdy francúzskeho filmu. O pár rokov neskôr ho už poznal celý svet. Z jeho najvýraznejších úloh možno spomenúť počiny Posledné metro, Žena odvedľa, Cyrano z Bergeracu, Zelená karta, Môj otec hrdina, Edith Piaf, Verejný nepriateľ č. 1, Muž so železnou maskou, Gróf Monte Cristo, Asterix a Obelix, Bedári, Drž hubu!, Posledné prázdniny, Rasputin a iné. 

Gérard Depardieu a Ornella Muti vo filme Posledná žena.
Zobraziť galériu (10)
Gérard Depardieu a Ornella Muti vo filme Posledná žena.  (Zdroj: Helikon Film)

Počas prvého manželstva mal herec viacero milostných románikov. V roku 1992 sa mu narodila nemanželská dcéra Roxanne, ktorú má s herečkou Karine Silla. So ženou Elisabeth Guignot ich súd rozviedol v roku 1996. O rok na to sa oženil s herečkou Carole Bouguet. Rozviedli sa v roku 2005. O rok neskôr sa Gérardovi narodil syn Jean. Jeho matkou je šperkárka Helene Bizot. 

Gérard Depardieu so svojou prvou manželkou Elisabeth vo filme Jean od Floretty
Zobraziť galériu (10)
Gérard Depardieu so svojou prvou manželkou Elisabeth vo filme Jean od Floretty  (Zdroj: Orion Classics)

Depardieu má na konte viacero škandálov. Viackrát šoféroval pod vplyvom alkoholu a v roku 2012 opustil rodnú krajinu a prijal ruské občianstvo kvôli vysokým daniam pre bohatých. Velebí ruského prezidenta Vladmíra Putina a čelí aj obvineniam zo znásilnenia.

Takto vyzerá Gérard Depardieu v súčasnosti.
Zobraziť galériu (10)
Takto vyzerá Gérard Depardieu v súčasnosti.  (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: Gérard Depardieu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu