Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Oscarovému hercovi jeho sexi ženu závidia: Po rokoch priznal, že... Fúha!

Javier Bardem Zobraziť galériu (9)
Javier Bardem (Zdroj: SITA)

MADRID - Bál sa jej! Javier Bardem, ktorý dnes oslavuje 51. narodeniny, má od roku 2007 po svojom boku krásnu kolegyňu Penélope Cruz (45). Tá patrí medzi najsexi hviezdy filmového plátna. Temperamentnú a horkorvnú Španielku však v sebe nezaprie. A práve kvôli tomu herec dosť premýšľal nad tým, či sa má do vzťahu s ňou vôbec vrhnúť.

Javier Bardem sa narodil 1. marca 1969 na Kanáskych ostrovoch. Herectvo má ich família v krvi. Živila sa ním jeho mama Pilar i dedko Rafael. Na filmovom plátne pôsobia tiež jeho súrodenci - brat Carlos a sestra Monica. 

Na divadelných doskách stál už ako 6-ročný, v čase dospievania začal účinkovať aj pred kamerami v rôznych seriáloch. O Javierovi sa vie, že hrával rugby a túžil tiež stať sa maliarom. Štúdium na škole umenia však napokon nedokončil. V priebehu rokov vystriedal viacero povolaní. Živil sa napríklad aj ako vyhadzovač a striptér.  

V roku 1990 začal Javier účinkovať vo filmoch. Stvárnil mnohé zaujímavé postavy. Dej počinu Lulu a jej vek sa odohráva v prostredí sexuálnych deviantov. Zahral si aj záletníka, ctižadostivého podnikateľa, detektíva i homosexuálneho básnika.

Galéria: Javier Bardem vo filmoch
Javier Bardem má na konte viacero ocenení, vrátane Oscara za účinkovanie vo filme Táto krajina nie je pre starých. Spomenúť treba ale aj film Vicky Cristina Barcelona. V ňom si totiž zahral aj so svojou dnes už manželkou Penélope Cruz. A práve temperament a to, čo pred kamerami predvádzala, ho trošku vydesilo. 

„Má v sebe takú zúrivosť. Sú tam scény, v ktorých sa hádame i také, kde trieska taniermi. A ja som sa pýtal, či je toto, čo chcem. Penélope má  v sebe horúcu krv a vášeň pre všetko, čo robí,” uviedol v rozhovore pre GQ známy herec. „Tá vášeň ju robí veľmi príťažlivou. Je krásna aj sexi,” dodal.  

Javier napokon zariskoval a vyplatilo sa. Od roku 2007 tvoria pár. Tri roky neskôr sa tajne vzali na Bahamách a majú dve deti. O Bardemovi je tiež známe, že je zanieteným enviromentálnym aktivistom.     

Galéria: Javier Bardem a Penélope Cruz tvoria vydarený pár.

Viac o téme: Javier Bardem
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu