Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Michael Schumacher šesť rokov po nehode: Je pri vedomí... Nevzdáva sa a bojuje!

Michael Schumacher Zobraziť galériu (2)
Michael Schumacher (Zdroj: TASR)

ŽENEVA - Bývalý šampión F1 Michael Schumacher mal koncom decembra 2013 hrozivú nehodu na lyžiach. Stalo sa tak len pár dní pred jeho 45. narodeninami. Dnes oslavuje 51 rokov a napriek tomu, že celé roky boli informácie o jeho zdravotnom stave veľmi skúpe, teraz sa objavili správy od jeho bývalého šéfa Jeana Todta.

Už šesť rokov žijú fanúšikovia v obavách o Michaela Schumachera. Na lyžovačke 29. decembra 2013 si po páde hlavou na kameň zranil mozog napriek tomu, že mal prilbu. Po prepustení z nemocnice sa o neho starajú v domácom prostredí v Ženeve.

O jeho zdravotnom stave sa od úrazu nedostali na verejnosť žiadne oficiálne informácie. Podľa švajčiarskeho Blicku je mnohonásobný majster sveta odkázaný na invalidný vozík a má pravdepodobne trvalo poškodený mozog. „Každá správa by otvorila dvere novým špekuláciám,” uviedla manažérka Sabine Kehm dôvod, prečo rodina neposkytuje žiadne informácie. 

Michael Schumacher šesť rokov
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Ako sa už v minulosti uvádzalo, aj rodinní známi a ďalší ľudia, ktorí Michaela navštevujú, majú prísne zakázané vynášať na verejnosť akékoľvek správy o jeho stave. Do francúzskeho denníka Le Parisien sa však dostali informácie, že Schumacher je pri vedomí a uvedomuje si svoje okolie.  

Bývalý šéf Ferrarri Jean Todt v decembri tiež niečo málo prezradil. V éteri Radia Monte-Carlo sa vyjadril, že bývalý pretekár stále bojuje. „Pri takýchto vyhláseniach som vždy opatrný, ale je to pravda. Pozeral som s Michaelom preteky v jeho dome vo Švajčiarsku. Je v najlepších rukách a výborne sa o neho starajú. Nevzdáva sa a stále bojuje,” povedal Todt. 

Michael Schumacher sa narodil 3. januára 1969. Jeho otec staval motokáry, a tak k nim budúci šampión F1 pričuchol už ako malé dieťa. Neskôr sa stal juniorským majstrom a časom triumfoval aj ako majster Nemecka a Európy.

Potom presedlal na formuly a postupne sa od nižších súťaží prepracoval až k najprestížnejšej F1. V rámci nej patrí k špičke, získal až 7 titulov majstra sveta. 
Viac o téme: Michael Schumacher
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu